Zahvaljujući super montažama i tatinoj mašti klinac dobio posebnu moć - i poletio

Foto: Alan Lawrence/That Dad Blog

ALAN LAWRENCE fotograf je koji se predstavlja kao otac petero fantastične djece - od kojih je jedno blagoslovljeno mogućnošću da leti.

Barem tako stoji u opisu na njegovom profilu na Instagramu kojem je popularnost prilično porasla otkad je počeo objavljivati genijalne montaže u kojima je glavni lik njegov sin Wil.

Lawrence je kazao da je, kad je saznao da će njegov, tad još nerođeni sin Wil, imati Downov sindrom, "bio preplavljen mnogim emocijama, od kojih nisu sve bile pozitivne". Ali danas, 18 mjeseci kasnije, za ABC je kazao da Wil "donosi svjetlost u obitelj" te dodao da je nekoć vjerovao da imati dijete s Downovim sindromom znači ograničenje za čitavu obitelj. Umjesto toga, Wil je uklonio granice i "otvorio tolika vrata" za sve članove obitelji, da je Alan odlučio "ukloniti njegove granice" i podariti mu jedinstvenu moć.

Moć da može letjeti.

Iz tog je razloga stvorio seriju fotografija "Wil može letjeti" u kojoj ga stavlja u razne leteće situacije. Fotografije je počeo objavljivati na svojem blogu That Dad Blog, a kasnije i na Instagramu gdje uz njih objavljuje i hashtagove kao što su #downsyndrome #downsyndromeawareness. Nakon vrlo pozitivnih reakcija, odlučio je neke fotografije odabrati za kalendar koji će prodavati te novac od prodaje donirati organizacijama za potporu osobama s Downovim sindromom.

"Kad je Wil bio mali, ležao bi na trbuhu i dizao ručice i nožice kao da leti. To nije radilo niti jedno od naše djece. Svi smo rekli: 'Gle, on leti!'", ispričao je Alan o ideji za montaže. Priznao je i da on i njegova supruga Nikki nisu znali puno o Downovom sindromu prije nego što se Wil rodio te da ovom akcijom želi pomoći svima koji se nađu u sličnoj situaciji.

A kad ne leti, Wil ima još jednu moć - moć sve razveseli osmijehom: Pogledajte kako se smije i probajte mu odoljeti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.