Top 10 ružnih rock ikona zbog kojih su očevi počeli zaključavati svoje kćeri



PREMA Novom svjetskom sveučilišnom rječniku iz 1995. godine, definicija ružnog je sljedeća: "Ružnoća je vlasništvo osobe ili stvari koja je neugodna na pogled, a rezultat je vrlo nepovoljne procjene. Biti ružan znači biti estetski neprivlačan ili odbojan". Ipak, često se kaže kako ljepota leži u očima promatrača, a o ukusima se ne raspravlja. Tih izreka ili izgovora često se drže i slavni rokeri koji su godinama ili desetljećima proglašavani ružnima, neuglednima ili odbojnima, ali su ipak tijekom svoje karijere odveli i stotine djevojaka u svoj krevet. Stoga donosimo listu od deset estetski odbojnih rokera koji su ili koji još uvijek osvajaju djevojke svojim neukrotivim šarmom. Napominjemo, na listi se nalaze samo pojedinci iako bi se mogle naći i cijele grupe poput Kissa, Slipknota ili Rolling Stonesa.

10. Pete Townshend, The Who


Iako ne baš oku ugodan, Pete Townshend napisao je preko stotinu pjesama za legendarnu grupu The Who, a žene su uglavnom zapamtile "Behind Blue Eyes" pa im je stoga i posebno drag. Nikad nije igrao na kartu ljepote, ali je svakako igrao na onu emocije. Oženio se s Karen Astley 1968. godine, a par se rastao 1994. godine. Žene i danas popunjavaju prve redove njegovih koncerata. Pete je trenutačno u dugogodišnjoj vezi s mnogo mlađom glazbenicom Rachel Fuller.



9. Lemmy, Motorhead


Pravim imenom Ian Fraser Kilmister rođen je 1945. godine, a proslavio se svojom grupom Motorhead. Godinama njeguje imidž duge neoprane kose i gustih muževnih brkova jer Lemmy zasigurno zna odgovor na pitanje "Što je muškarac bez brkova", a od njih pažnju odvlače jedino veliki madeži po njegovom licu. Ipak, to ga nije učinilo kultnom ikonom već niz poznatih rock pjesama i usijana atmosfera koju stvara na pozornici zbog čega ga žene obožavaju.



8. Iggy Pop, The Stooges


Pod imenom James Newell Osterberg krije se zapravo Iggy Pop, 64-godišnji panker čiji seksipil, tvrde obožavateljice, s godinama samo raste. Iako je postao toliko mršav i ispijen u licu, Iggy još uvijek ima eksplozivnu energiju kojom ispuni svoje nastupe skačući po pozornici da djevojke jednostavno moraju odbaciti svoje grudnjake. Ipak, proslavio se svojom glazbom, šarmom i karizmom, a iskazao se i u glumi nakon nekoliko snimljenih filmova uključujući i onaj Jima Jarmuscha "Kava i cigarete".



7. Joey Ramone, The Ramones


Joey Ramone još dugo će ostati zapamćen kao idol mnogih generacija, a i danas postoje brojni koji žale što ga nikad nisu čuli uživo. Iako je bio toliko neugledan da je najčešće nosio sunčane naočale, a ne smijemo zaboraviti i na popularnu frizuru "ramonsicu" čiji je cilj bio pokriti što više lica kosom, Joey je bio zanimljiva i neukroćena individua. Nažalost, preminuo je 2001. godine nakon dugogodišnje borbe s rakom limfoma te iza sebe ostavio uplakane obožavateljice.

6. Steven Tyler, Aerosmith


Steven Tyler nikada nije skrivao svoju afekciju prema groupie djevojkama, a ni one prema njemu. Stoga i je nakon 20 godina saznao da mu je danas slavna glumica Liv Tyler kći koju je dobio iz afere s jednom od svojih groupie cura. Steven je, osim po svojim emotivnim pjesmama kojima je osvajao srca mnogih djevojaka, ostao upamćen i po svojim nevjerojatno velikim usnicama. Da je opsjednut izgledom, ali ne i onim lijepim, govori i njegov odabir outfita pa se tako ni u 21. stoljeću ne odriče kožnih hlača. Da ima još žena koje na to padaju, dokazuje i nedavna scena kada ga je natjecateljica talent showa zgrabila za stražnjicu.



5. Mick Jagger, Rolling Stones


Iako već gotovo 50 godina žari i pali na svjetskoj rock sceni, Mick nikad nije bio na ljestvicama Top 10 najzgodnijih frajera. Zato je ipak nerijetko završavao na listama Top 10 najseksi frajera. Tu "anomaliju" nije teško objasniti ako uzmemo u obzir da su Stonesi jedni od rijetkih živućih rock legendi. Imao je nekoliko supruga i brojne ljubavnice, a njegova popularnost nije opala ni u poodmakloj dobi kada je Keith Richards u svojoj biografiji napisao da ima "maloga".


4. Frank Zappa


Frank Zappa bio je izrazito karizmatičan, sarkastičan i talentiran glazbenik. Ostao je upamćen po brojnim hitovima, a žene su ga voljele čak i nakon što je otpjevao "Why Does It Hurt When I Pee". Ženio se dva puta, a s drugom suprugom ostao je u braku sve do smrti 1993. godine. Svoje romanse uvijek je uspijevao sakriti od očiju javnosti.


3. G.G. Allin


"Stilski" sličan Satanu Panonskom, G.G. Allin, punim umjetničkim imenom Jesus Christ Allin nije oduvijek bio neugledan i odbojan frajer. Međutim, zbog svog punkerskog imidža obrijao je dugu crnu kosu, pustio bradu, a nerijetko se i samoozljeđivao na pozornici. Osim ožiljaka, njegovom neuglednom izgledu pridonosile su i brojne tetovaže po tijelu. Preminuo je 1993. godine, a ostao je zapamćen po zanimljivom opisu: "Najspektakularnija degeneracija u povijesti rock and rolla".


2. Shane MacGowan, The Pogues


Glazbenik slavne grupe The Pogues široj javnosti osim po bendu poznat je i kao "lik koji uvijek pozira s bocom u ruci". Shane nema problema s higijenskim navikama jer ih ni nema, a to se ni ne srami priznati. Iako se šuška da je nedavno popravio, točnije stavio umjetne zube, nakon par desetljeća teško će izbrisati svoju sliku iz očiju javnosti na kojoj se smije s dva do tri polomljena prednja zuba. Ipak, postoji mit da ga i danas kao i u vrijeme najveće slave obožavateljice nakon nastupa čekaju u backstageu.


1. Marilyn Manson


Glazbenik kojega često nazivaju Princom Tame, a umjetničko ime uzeo je od svoja dva idola - hladnokrvnog ubojice Charlesa Mansona i Marilyn Monroe, kraj sebe uvijek ima neke zgodne dame. Dugi niz godina je bio sa slavnom pin-up djevojkom i kraljicom burleske Ditom Von Teese, a nakon toga se upustio u vezu s Evan Rachel Wood. Manson nosi metalne navlake na zubima, koristi teški make-up, a najviše voli kožne odjevne predmete u kombinaciji s lancima i metalnim šiljcima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.