Svadbas najavljuju spektakularni show na Glory Dayzu, a Index najbržim čitateljima dijeli pet njihovih CD-a

GRUPA Svadbas predstavit će novi album “Još” na prvom Glory Dayz Festivalu 28. i 29. rujna u zagrebačkoj Tvornici Kulture. U dva dana nastupit će uz Svadbas i Saint Etienne, Spiritualized, Josh T. Pearson, Nipplepeople, Kimiko, New Wave Syria, Lollobrigida, Pink Studio, Rebel Star i SuperOperater! 

Album “Još” grupe Svadbas  izišao je početkom godine i to nakon sedam godina pauze. To je ujedno i njihov sedmi album s kojega su novi singlovi  “Daj” , “Tvoja” i “Deset dana” već osvojili radijski eter.


"Poziv za nastup na Glory Dayz smo prihvatili odmah iz nekoliko razloga. Jedan je Peter Hook. Drugi je St. Etienne. Treći je što nam se sviđa koncept i mjesto koje su Menartovci zamislili. Nakon ljeta bit će to prvi pravi jesenski festival, a još će biti toplo. Jedva čekamo!", poručuju iz Svadbasa.

I s novim pjesmama Svadbas je dokazao kako se izvrsno uklapaju u aktualnu svjetsku ponudu indie glazbe, a da istovremeno nisu izgubili ni svojstven glazbeni izraz koji njeguju od početka. Svadbas je bend koji pod kreativnim vodstvom glazbenika Jure Ferine i Pavla Miholjevića postoji još od 1994. godine. Od početka su, uza svoju primarnu pop-djelatnost, veliku pozornost pridavali kazališnoj i filmskoj glazbi.


Album „La La" izdali su 2005., koji je iznjedrio veliki hit „Treblebass", za koji  je inče spot režirao redatelj Dalibor Matanić. Pjesma “Treblebass”  osvojila je i diskografsku nagradu Porin u kategoriji pjesme godine. Naravno na Festivalu ćete čuti i njihove stare hitove, detalje o Festivalu potražite na www.glorydayzfestival.com , a jednodnevne i dvodnevne ulaznice potražite u sustavu Eventima i na www.eventim.hr!

Najbržim čitateljima dijelimo pet CD-a grupe Svadbas, a dovoljno je svoje podatke poslati na adresu index.nagrada@gmail.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.