Šokantni dokumentarci otkrivaju: Zloglasni Ku Klux Klan i dalje aktivan



IAKO mnogi vjeruju kako je američki Ku Klux Klan danas tek dio prošlosti iz vremena građanskih ratova, čini se da je on itekako aktivan. Naime, u ruralnoj zabiti saveznih država Virginija i Mississippi, Klan i dalje njeguje svoja vjerovanja i rituale kao i zastrašujuću riješenost da pod svaku cijenu postigne rasnu segregaciju, prenosi Daily Mail. Njihovo postojanje nedavno je otkrio niz kratkih dokumentarnih filmova prikazanih u noćnom programu američke televizijske mreže ABC.

"Veliki mag" Steven Howard, vođa Klana iz Mississippija, pristao je odvesti filmsku ekipu do skrovitog mjesta u šumi gdje on i drugi pripadnici organizacije održavaju svoj skup. On tvrdi kako je Klan kršćanska i nenasilna organizacija, no, zanimljivo, priznaje da je rasist, "jer je netko tko je rasno svjestan, i tko razmišlja o rasi".  Također, nasilje smatra dopuštenim, "ukoliko je neophodno za postizanje rasne segregacije", prenosi Daily Mail.

"Između bijelaca i crnaca nema nikakve sličnosti, crnci su nastali od životinja, konkretno od majmuna. Zato odgovorno tvrdim da će, ukoliko Obama bude ponovo izabran, u SAD-u izbiti međurasni rat. Obama će upropastiti zemlju. Ono što mnogi ne znaju jest da on čak planira i izgraditi logore za bijelce. Želimo li doista takvog čovjeka za predsjednika?", naglašava ovaj prilično radikalni Klanovac.

Ovakvi ekstremistički stavovi mnogima se mogu učiniti suviše radikalnima da bi stekli popularnost, no u posljednjih deset godina, registrirano je dramatično povećanje članstva Ku Klux Klana i sličnih ekstremističkih organizacija. Prema službenim podacima, taj broj je sa 600 u 2000. godini, narastao na 1018 protekle godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.