"Snježno čeličenje": Upoznajte 77-godišnjeg fitness fanatika iz Kine

Foto: AFP

MIROVINA za mnoge ljude znači navlačenje udobnih papuča i odmaranje uz TV program. No, za jednog Kineza ona znači nešto sasvim drugo, Naime, 77-godišnji Gao Yinyu posljednjih deset godina svako jutro počinje tjelovježbom. I to prilično radikalnom.

Od balansiranja na šipkama poput gimnastičara pa do stoja na glavi, ovog Kineza u izvođenju vježbi ne ometa ni temperatura od -25 stupnjeva. Umirovljeni učitelj iz Jilina u sjevernoj Kini naglašava kako se, unatoč radikalnom režimu vježbanja, u deset godine nije niti jednom prehladio, prenosi Huffington Post.

"Ne bojim se hladnoće. Kad vježbam ni ne primjećujem kakva je temperatura, fokusiran sam samo na vježbanje. Preporučujem svima da pokušaju vježbati na moj način, to je vrlo zdravo. Možda će ispočetka biti teško, no kasnije se tijelo navikne na to. A i dobro ponekad provjeriti od čega ste zapravo i očeličiti se", kaže Yinyu.

Njegov primjer podsjeća na još jednu priču iz Kine o kojoj smo već pisali. Riječ je o He Lieshengu koji je odlučio "očeličiti" svjou djecu na doista neobičan način. Prvo je četverogodišnjeg sina Duodua natjerao da na -13 radi sklekove u snijegu obučen samo u gaćice, zatim ga je poslao da sam plovi morem, a na kraju se sa sinom i kćerkom Tiantian zaputio u Japan i zatim se s njima odlučio popeti na vrh visok 3776 metara, iako su rendžeri postavili znak da je sezona penjanja završila. Sinu je na kraju pozlilo od visinske bolesti, pa su ih morali spašavati  rendžeri.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.