Smijali su mu se, no "harvardski štreber" poprilično je točno "izračunao" tko će dobiti Oscare

Foto: Facebook; Gulliver/Getty Images

NEKOLIKO dana prije ovogodišnje dodjele Oscara, koja se održala jučer, harvardski student Ben Zauzmer izjavio je za Boston Globe da zna tko će dobiti Oscare, a svoje je predviđanje, kako je naveo, temeljio na matematičkom izračunu.
 
Iako je Zauzmer stručnjak na području statistike, mnogi su njegovu izjavu shvatili neozbiljno vodeći se, valjda, činjenicom da se takvo nešto, kao što su dobitnici Oscara, ipak ne može izračunati. No, imena koja su na jučerašnjoj, 87. po redu dodjeli, proglašena pobjednicima, u velikoj se mjeri podudaraju s predviđanjima harvardskog studenta.
 
"Ove će godine Oscara za najbolji film dobiti 'Birdman', najboljim glumcem bit će proglašen Eddie Redmayne za ulogu u filmu 'The Theory of Everything', a Julianne Moore će za ulogu u filmu 'Still Alice' dobiti Oscara u kategoriji za najbolju glumicu", rekao je tada Zauzmer i bio u pravu, upravo je tako i bilo na jučerašnjoj dodjeli.
 
Dodao je i to da će Alejandro Gonzalez Iñárritu ("Birdman") biti proglašen najboljim redateljem, te da će za najboljeg sporednog glumca biti proglašen J. K. Simmons ("Whiplash"), a za najbolju 
sporednu glumicu Patricia Arquette ("Boyhood"). I opet je bio u pravu. A pogodio je, odnosno, izračunao, i to da će u kategoriji za najbojli originalni scenarij pobjediti "Birdman", a za najbolji adaptirani scenarij film "The Imitation Game".
 
"Kiksao" je, međutim, u predviđanju Oscara za najbolji animirani film za koji je tvrdio da će biti proglašen uradak "How To Train Your Dragon 2", no Oscara je odnio Disneyev "Big Hero 6". Međutim, bio je u pravu kada je prognozirao da će nagradu za najbolje vizualne efekte odnijeti "Interstellar" kao i da će film "The Grand Budapest Hotel" dobiti Oscara za najbolju scenografiju, kostimografiju i šminku.
 
Najviše je bio uvjeren u pobjedu Julianne Moore, a za neke od top favorita, filmove "The Theory of Everything", "Selma" i "American Sniper", rekao je da nemaju nikakve šanse da dobiju Oscara za najbolji film. I, opet, bio u pravu.
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.