Sean Bean bio bi ružna žena, ali osvojio je međunarodni Emmy

Foto: Press

VELIKA Britanija osvojila je u ponedjeljak u New Yorku tri međunarodna Emmyja za televizijsku umjetnost izvan SAD-a, Francuska i Brazil po dva te Australija, Njemačka i Južna Koreja po jedan.

Britaniji, koja je posljednjih godina dominirala među dobitnicima međunarodnoga Emmyja, otišli su Emmyji za najboljeg glumca kojeg je osvojio Sean Bean i za komediju "Moone Bay", a producent i redatelj J.J. Abrams osvojio je posebno priznanje za rad na televizijskim serijama i filmovima poput "Lost", "Star Trek" i "Star Wars".

Brazilska glumica Fernanda Montenegro osvojila je nagradu za najbolju glumicu za ulogu u "Sweet Mother" u kojoj igra stariju ženu koja je odlučila živjeti punim životom dok je Bean osvojio nagradu za ulogu usamljenog profesora književnosti koji obilazi klubove kao transvestit u "Accused".

Nominacije na 41. dodjeli obuhvatile su 19 zemalja.

Francuska dramska serija o zombijima "Les Revenants" dobila je najbolju nagradu u toj kategoriji a Francuska je osvojila i Emmyja u kategoriji dokumentarnog filma za "5 Broken Cameras" za obradu teme palestinsko-izraelskog sukoba.

Za najbolji televizijski film nagradu je odnio njemački film "Das Wunder von Kaernten" o naporima liječnika da spasi život četverogodišnje djevojčice za koju se pretpostavljalo da se utopila a brazilska serija "Side by Side" odnijela je nagradu za najbolju telenovelu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.