Prizori sa zagrebačke norijade: Jahanje na tramvajskom stupu, pokušaj paljenja baklji

Foto: Dario Dalmacija, Gorana Banjeglav/Index

OVE SRIJEDE zagrebački maturanti slave posljednji dan srednjoškolskog školovanja.

U sklopu toga, naravno, održava se i već tradicionalna norijada.

>> Danas je norijada!

Ovogodišnja proslava počela je okupljanjem maturanata na Trgu bana Josipa Jelačića od 11.30 sati, gdje je učenike, njihove razrednike i nastavnike dočekao glazbeni program dobrodošlice. Na Trgu se očekuje oko 5000 maturanata, a još 3000 maturanata pridružit će se slavlju u Parku Bundek, gdje se proslava održava osmu godinu zaredom.



Povorka predvođena Milanom Bandićem krenut će u 12 sati prema Parku Bundek, a kojom će se rutom kretati, provjerite OVDJE.

Iz ZET-a javljaju da se oko podneva očekuje preusmjeravanje tramvajskog prometa na Glavni kolodvor. Kolona učenika završnih razreda srednjih škola kretat će se prema Bundeku te će povremeno dolaziti i do preusmjeravanja autobusnog prometa na linijama koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor.

Zasad sve u redu, osim što su neki već pretjerali s alkoholom pa je jednog mladića već odvezla hitna. Drugi je mladić imao baklju, pa su mu je policajci oduzeli i legitimirali ga.

>> Policija i Hitna već imaju pune ruke posla na norijadi u Zagrebu

U međuvremenu su maturanti, kao što je i najavljeno, krenuli prema Bundeku. Zbog kolone su zatvorene sve prometnice kojima se ona kretala. Prije ulaska u park dio maturanata odlučio se opskrbiti pićima u obližnjem dućanu, iako ne smiju unositi alkoholna pića, staklenu ambalažu, niti ostala neprimjerena sredstva u park Bundek, a tamo mogu kupiti sendviče, vodu, sokove i pivo točeno u plastičnim čašama.

Manji dio maturanata je ušao u šator na istočnoj strani Bundeka. Razlog za to su stroge kontrole prilikom ulaska, zbog kojih su mnogi ostali bez zaliha alkoholnih pića koje su pokušali unijeti.
Većina je odlučila smjestiti se negdje na obali jezera, družiti se i piti pića koja su donijeli, a ima i onih koji su ponijeli meso i počeli rostiljati.

Maturanti su na zastavama, majicama, transparentima ispisali svoje poruke, a jedna od njih glasi "Zabava tek počinje". Na Bundeku se očekuje bogat glazbeno-scenski program koji će trajati do 22 sata.

Nakon završetka programa bit će organizirane pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

Kako izgleda atmosfera, možete vidjeti u galeriji.

Svoje fotografije šaljite nam na foto@index.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.