Pripremite maramice: Ovo su najdirljiviji trenuci iz animiranih filmova



ANIMIRANI filmovi oduvijek su na poseban način znali dirnuti "ravno u srce", bilo da se radi o iznimno sretnim ili iznimno tužnim trenucima.

Rijetki su oni koji nikad nisu pustili suzu uz neki dugometražni crtić i, iako to mnogi možda ne žele priznati, određene scene na plač tjeraju baš sve, stare i mlade, muškarci i žene, ako ništa drugo - barem kad ih nitko ne može vidjeti.

Dirljivih je trenutaka u animiranim filmovima uistinu pregršt, a ovi će vam zasigurno izmamiti suze na oči.

"Nebesa"

Među novijima na popisu tu je fantastična priča o starcu, dječaku i balonima, a njoj je prethodio segment za koji bi se moglo reći da je svojevrsni "crtić u crtiću" koji je razoružao i najtvrdokornije. Životna ljubavna priča ispričana u samo nekoliko minuta.


"Dumbo"

Majčina je ljubav posebna, a kad je prikazana u životinjskom svijetu dodatno je dirljiva. Omiljeni animirani slonić započinje niz scena razmjenjivanja nježnosti između majki i njihovih mladunaca.

"Wall-E"

Iako možda ne biste isprva tako pomislili, ali gledajući Wall-E-ja sigurno će vam se učiniti da ne postoji veća ljubav od one jednog robota prema drugom.


"Lilo i Stich"

Oproštaj je uvijek težak, a u Stichovom slučaju on je dobio sasvim novu dimenziju. Obitelj postajemo na najrazličitije načine.

"Dama i skitnica"

Još jedna bezvremenska animirana životinjska priča, prepuna dirljivih trenutaka. Ljubav Maze i Lunje pobijedila je sve prepreke, uz svesrdnu pomoć špageta s mesnim okruglicama.


"Čudovišta iz ormara"


Kad se djevojčica sprijatelji s čudovištem iz ormara možete očekivati velik broj dirljivih trenutaka. Jedan od najupečatljivijih svakako je onaj u kojem se Kitty i Boo opraštaju.


"Mala sirena"

Ariel je učinila sve za svoju jedinu, pravu i najveću ljubav, Erica, a ova scena dokazuje i zašto. Bila je to ljubav na prvi pogled.


"U potrazi za Nemom"

Ova je podvodna priča još jedan od genijalnih uradaka, ispunjena zabavnim trenucima, ali nemoguće je kao najdirljiviji ne izdvojiti susret na koji se čekalo čitav film.


"Priča o igračkama 3"

Fantastična trilogija o igračkama dobila je dostojan završetak. Prisjetite se kako je to izgledalo kad se Andy napokon odrekao svojih igračaka.


"Kralj lavova"

Disney sam sebe u dirljivosti nije uspio nadmašiti niti jednim drugim uratkom. I unatoč tome što ste vjerojatno samo do polovice filma zaplakali barem sedam puta jedna od najdirljivijih scena vjerojatno je upravo ova. Neraskidiva veza oca i sina i učenje životu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.