Ovako će Švicarci regulirati prostituciju: U Zürichu se otvara seks drive-in

Foto: Shutterstock

PROSTITUCIJA je legalna u Švicarskoj, no u Zürichu je žele držati podalje od ulica grada.

U nastojanju da nadgleda prostituciju u svom glavnom gradu, švicarska je vlada odlučila otvoriti prvi seks drive-in. Riječ je o djelomično zatvorenom prostoru u industrijskom dijelu grada, a gradske su vlasti potrošile oko 11 milijuna kuna na taj projekt, piše Huffington Post.

Kao u automatiziranoj autopraonici, vozači će proći kontrolnu točku, gdje će pregovarati o cijeni prije no što će se odvesti do jednog od devet prostora namjenjenih za seks sa prostitutkom. Svaki je drive-in opremljen alarmom pomoću kojeg radnici mogu upozoriti nadležne u hitnim slučajevima.

Radno vrijeme seks drive-inova bit će od 19 sati do 5 sati ujutro, a žene koje će u njima raditi morat će platiti dozvolu i zdravstveno osiguranje, kao i noćni "porez" u iznosu oko 25 kuna.

Ovaj je plan dio pokušaja regulacije prostitucije u državi. "Velika razlika jest u tome što se dosad prostitucija odvijala na javnim mjestima, a sad ćemo je preseliti na privatan prostor u staroj industrijskoj zoni koja pripada gradu. Tako možemo postaviti pravila prostitucije na ovom području", rekao švicarski dužnosnik je Michael Herzig.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.