Ostavila bebu u automobilu s porukom: Mama je u kupovini, zovite ako trebam nešto

Foto: Facebook/Stuff.co.nz

NAŽALOST ne događa se rijetko da smo svjedoci roditeljskom nemaru, ali čini se da je ova žena s Novog Zelanda postavila nove standarde kad je u pitanju "bezbrižno" majčinstvo.

Ona je naime odlučila otići u shopping, a svoje dijete ostaviti u automobilu. Pritom je očito smatrala da je sasvim dovoljno usto ostaviti poruku na kojoj je i broj telefona kako bi je slučajni prolaznici mogli nazvati u slučaju da se nešto dogodi, prenosi New Zeland Herald.

Na kraju je poziv i primila, ali ne zbog hitnog slučaja nego zato što su ljudi koji su vidjeli poruku bili preneraženi viđenim te su je odlučili nazvati i pričekati kraj automobila dok se ona ne vrati.

Muškarac kojeg je prizor zatekao izjavio je da mu je bio priličan šok vidjeti rukom napisanu poruku na vrhu dekice kojom je djetešce bilo pokriveno: "Bila je napisana u prvom licu i na njoj je stajalo: 'Moja je mama otišla u kupovinu, nazovite je ako ja trebam nešto', a usto je bio napisan i broj telefona. Čekali smo kratko vrijeme nadajući se da će se majka vratiti kroz nekoliko sekundi, ali to se nije dogodilo i moja je žena rekla da ne namjerava otići i ostaviti dijete bez nadzora".

Iz Nacionalne službe za sigurnost djece izvijestili su da su rizici ostavljanja tako malog djeteta bez nadzora iznimno veliki s obzirom na to da u jako kratkom roku beba može dehidrirati i naći se u stanju šoka, a tu je naravno i opasnost od napada ili krađe pri čemu se dijete ne može braniti niti pozvati pomoć.

S obzirom na to da nitko slučaj policiji nije prijavio majka neće biti kažnjena, ali glasnogovornik je izjavio da kazna za ostavljanje djeteta mlađeg od 14 godina bez nadzora može narasti do 2000 dolara, ovisno o situaciji, piše Stuff.no.zo.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.