Objavio je fotku sa svadbe, a onda su ga napali trolovi: Pogledajte kako im je odgovorio

Foto: Twitter

ADAM HARRIS, 23-godišnji novinar, ni sekunde nije razmišljao o tome treba li objaviti fotografije sa svog vjenčanja iz rujna 2014. godine. Na fotografiji koju je Teksašanin objavio na Tumblru prikazan je trenutak u kojem su mu na oči navrle suze nakon što je vidio svoju suprugu Tisu.

"Odlučili smo da nećemo vidjeti prije vjenčanja kako ćemo izgledati, jer smo smatrali da će biti uzbudljivije da se vidimo prvi put tijekom ceremonije. Kad je došao trenutak da ona krene prema oltaru, naš DJ je pustio pjesmu "Beautiful", a vrata iznad stepenica su se otvorila. Kad sam je vidio, preplavili su me osjećaji uzbuđenja i ljubavi, bila je naprosto prekrasna. Naš fotograf Dustin Finklestein savršeno je uhvatio taj trenutak", opisao je Harris za BuzzFeed.

Prvih nekoliko mjeseci nakon objave fotografije nije se dogodilo ništa neobično, fotka je skupljala lajkove, a objavili su je i neki blogovi. U prosincu je sestra njegove supruge primijetila da je netko "uredio" fotografiju. Korisnik Instagrama @derrickjaxn prvi je pretvorio fotku u meme. "Kad se konačnio probudiš i shvatiš da se puno žena ne može usporediti s jednom koja ti je vjerna", napisao je.

"Opis je bio sladak, pretpostavljam, no to je bio početak uništavanja značenja fotografije", smatra Harris.

Pet mjeseci kasnije, račun Meninist na Twitteru, koji se ruga feminizmu i ženama, a naziva se satiričnim računom, objavio je svoju verziju memea. "Razmišlja o svim kurvama sa strane kojih se sad odriče", pisalo je u opisu fotografije.

Nakon toga krenula je prava bura na društvenim mrežama. Fotografiju su "posudili" drugi korisnici, dodajući joj svoje opise. Oni nemaštovitiji, čak su pisali da je ljiljan na njegovom reveru kora od banane.

Umjesto da je poput drugih bjesnio na Meninista i tražio da ukloni meme, Harris je retvitao njegov meme i napisao da je pogrešan. "Ili sam mislio na svoju suprugu, ali ti znaš što sam mislio, zar ne", napisao je Harris.

"Nisam odgovorio na taj tweet jer me žena slijedi na Twitteru ili zato što me ona natjerala. Moguće je da se muškarac svojom voljom zauzme za sebe i svoju obitelj, da jednostavno odgovori na nešto što je pogrešno i ispravi to", napisao je na Tumblru.

A čini se da se to svidjelo korisnicima Twittera. Naspram 9000 ljudi koji su Meninistov tweet označili kao favorit i 6000 koji su ga podijelili, Harrisov ispravak zaradio je 103.000 podjela i 105.000 oznaka favorita. Riječi podrške drugih korisnika Twittera su ga ganule.

"Odgovorio sam zbog dva razloga, kako bih ispravio profil koji konstantno degradira žene, ali i zato što nisam želio da maknu fokus s našeg posebnog trenutka na nešto drugo. Moja žena je duhovita, atraktivna, ona je moj najbolji prijatelj i savršeno razumije šalu. Pravu šalu, a ne ovo što ovaj račun naziva šalom", dodao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.