Novi suludi izazov: Poredajte kovanice na ključnu kost i doznajte morate li na dijetu

Foto: Weibo

SULUDI izazovi na društvenim mrežama čini se tek su uzeli maha, a većina njih dolazi nam iz daleke Kine. Nakon što su Kineskinje pokazale da bez problema mogu dohvatiti pupak s rukom iza leđa, što je djevojke sa Zapada natjeralo da pokušaju isto, nova manija sastoji se od kovanica na ključnoj kosti.

Dakle, tisuće Kineza objavljuju selfieje na kojima poziraju s kovanicama na ključnoj kosti, kako bi dokazali da im ona toliko strši. Od njegova početka 16. lipnja, tom je izazovu posvećeno više od 34 milijuna postova na Weibou, kineskoj verziji Twittera.

U izazovu se tvrdi da što više kovanica možete posložiti, to je vaša figura zavidnija. Većinu sudionika izazova očekivano čine žene, a najčešće su fotografije mršavica koje na kosti drže oko 20 kovanica. Naravno, ne postoji nikakva znanstvena tvrdnja koja podupire tezu ovog izazova.

Poseban interes izazvala je fotografija kineske glumice Lv Jiarong koja je na ključnu kost stavila čak 80 kovanica i uspjela fotkati selfie. Neke su se sudionice odlučile našaliti pa su kovanice zamijenile mobitelima i jajima.

Opsesija ključnim kostima na kineskim društvenim mrežama pojavila se 2013. godine, no tada nije privukla veću pažnju. Ponovni uzlet doživjela je nakon ludila zvanog "izazov s pupkom", u kojem je više od 300 milijuna ljudi pokušalo dodirnuti pupak s rukom iza leđa, kako bi dokazali da imaju savršena tijela.

U Kini se mršavost smatra znakom ljepote, a osobe s malim strukom i istaknutim ključnim kostima poput Zhang Ziyi i Mirande Kerr smatraju se savršenima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.