Nova besmislena inicijativa udruge Vigilare: Zabranite XMAS, to je klasični primjer kršćanofobije

Foto: Press

TRAŽITE novu besmislenu akciju udruge Vigilare? Ne tražite dalje.

Nakon što su stali na kraj "velikim boljkama društva" kao što su ovan Gregor i Shoosterova reklama, udruga Vigilare mogla bi krenuti u novi "križarski pohod". Ovog puta radi se o riječi "Xmas".

Naime, čelni čovjek udruge Vice John Batarelo na svom je profilu na Facebooku napisao: "Evo krenulo je... Ovakve stvari mi idu na jetra. Usred Zagreba, za Došašće imaju 'evente' za "xmas"!!! Kao prvo hrvatski se to zove BOŽIĆ, a već ako stavljate na engleski onda neka se poštivaju vjerski osjećaji, tradicija i poštovanjem prema samom Sinu Božjem. Piše se CHRISTmas. Zašto se Krist izbacuje iz svog vlastitog rođendana??? Koje nepoštivanje! Svaka čast Svibanj projekt (oni su to organizirali) baš ste pogodili vjerske osjećaje u sridu. Dajte taj X maknite, for Gods sake. Osjetim negdje tu Vigilare akcija protiv ponižavanja Božića i vjerskih osjećaja..."

I premda ova grozno sročena lekcija hrvatskog jezika zvuči kao šala koju bi osmislio neki satirični portal, svaku Batarelovu uznemirenost valja shvatiti ozbiljno jer nikad ne znate što bi ga moglo uvrijediti i nagnati da pokrene novu "spam akciju" s ciljem zaštite prava svojih vječno uvrijeđenih sljedbenika.

Ostaje nam vidjeti hoće li se ova ljutnja pretvoriti u nešto veće ili će sve ostati na samo na Facebooku. "Pecanje ljutnje" na stranici udruge već je započelo, a skupi li se dovoljno uvrijeđenih - slijedi show.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.