Nakon deset i pol godina postojanja gasi se piratska stranica IsoHunt

Screenshot: IsoHunt

JEDNA od najpopularnijih internetskih stranica za ilegalno skidanje serija i filmova uskoro će biti ugašena, piše BBC.

Vlasnik IsoHunta, Kanađanin Gary Fung, u sudskom se procesu nagodio s Motion Picture of America (MPAA) te mora isplatiti svotu od 110 milijuna dolara i ugasiti svoju stranicu.

Šef MPAA-a Chris Dodd izjavio je kako je ova odluka veliki korak unaprijed za legitimno internetsko trgovanje.

IsoHunt je trenutno još uvijek dostupan, no uskoro će postati dio povijesti. Nekoliko kompanija, uključujući Disney, Paramount i Twentieth Century Fox, optužilo je IsoHunt za namjernu povredu autorskih prava time što je na stranici omogućen besplatan download njihovih serija i filmova. Sudski je proces trajao više od sedam godina.

Fung je napokon priznao kapitulaciju i pristao na nagodbu. "Dobro sam se borio i ostao pri svojim uvjerenjima. Deset i pol godina IsoHunta može se nazvati dobrim poslom, pogotovo kad se uračuna vrijeme u kojem je nastala stranica", rekao je. "Sve je počelo kao moj mali programerski hobi, a pretvorili se u puno, puno veću stvar".

Sud je uvidio kako je malo vjerojatno da će Fungova kompanija moći isplatiti nevjerojatnu svotu od 110 milijuna dolara stoga MPAA može očekivati sumu između dva i četiri milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.