Najpoznatije groupie cure: Bebe Buell Stevenu Tyleru tajila kći, Carmen Electra "brijala" s Joan Jett



AKO STE ikad bili na pravom rock koncertu, onda ste mogli primijetiti kao iza svakog uspješnog benda stoji skupina groupie djevojaka. Njihova "dužnost", koju su, naravno, same odabrale, jest da udovoljavaju članovima svog omiljenog benda na sve ostvarive načine. Neke od njih postale su supruge rokera, a mnoge su bile inspiracija za nastajanje novih pjesama. Kako ne bi pale u zaborav u čast nekadašnjih, ali sadašnjih groupie djevojaka sastavili smo listu od nekoliko najpoznatijih. Na njoj se, osim prve gropie djevojke Ture Santane, nalazi i Pamela Des Barres, najpoznatija od svih groupie djevojaka koje su bile ujedinjene u "projektu" Franka Zappe GTO's ili "Girls Tohetger Outraglesy" s kojima je i snimio ploču "Permanent Damage".


Tura Santana


Iako je poznata po svojim burlesknim nastupima te ulozi u "Faster Pussycat! Kill! Kill! ", Tura Santa bila je zapravo djevojka koja je naučila Elvisa kako "plesati tango u krevetu". Upravo zbog svoje afere s kraljem rocka danas se svrstava među prve groupie djevojke.


Pamela Anderson


Slavna glumica iz serije "Spasilačka služba" iza sebe ima dva propala braka s dva rokera. Osim toga, na internet su procurile i dvije snimke seksa sa, pogađate, dva rock glazbenika. Bila je u braku s Kid Rockom te s Tommyjem Leejem iz grupe Motley Crue. Osim toga, hodala je i s Bretom Michaelsom. Iako je nakon toga izjavila kako je "svršila s rock zvijezdama", kasnije se šuškalo o još nekim ljubavnim aferama.


Tawny Kitaen


Tawny je svoju "karijeru" groupie djevojke počela pojavljivanjem u glazbenim spotovima, a ostala je upamćena po tome što je gola pozirala na skupocjenim autima u spotu Whitesnakea tijekom osamdesetih godina. Naposljetku se udala za pjevača Whitesnakea Davida Coverdalea, međutim, par se nakon nekoliko godina i rastao. "U ovom poslu ne razvijate neki odnos. Pogledate se, osjetite neku iskru i prva stvar koju napravite jest vjenčate se. Kad si glumac ili glazbenik instantna afekcija je nešto za čega živite", izjavila je jednom prilikom. Osim s Davidom, bila je i Tommyjem Leejem te Robbinom Crosbyjem.


Carmen Electra


Pamelina kolegica iz serije "Spasilačka služba" zbog svojih nevjerojatnih oblina vrlo brzo je prozvana muzom. Stoga ne čudi afekcija brojnih glazbenika upravo prema divljoj Carmen koja obožava frajere s tetovažama i naglom naravi. Bila je u ljubavnim vezama s Princeom, Tommyjem Leejem, B-Realom iz Cypress Hilla, ali i s Joan Jett iz nekadašnje grupe Runaways. Udala se za Davea Navarra te se rastala nakon samo nekoliko mjeseci.


Winona Ryder

Osim što ima uspješnu karijeru glumice, Winona Ryder tijekom devedesetih godina imala je i uspješnu "karijeru" groupie cure. Nakon što je prekinula dugogodišnje zaruke s Johnnyjem Deppom koji, podsjetimo, vrlo rado svira električnu gitaru, glumica je imala i afere s Beckom, Ryanom Adamsom i Daveom Pirnerom.


Pamela Des Barres


Pamela Des Barres je vjerojatno najpoznatija groupie djevojka ikad. O iskustvima napisala je knjigu "Ja sam s bendom" koja svakih nekoliko godina doživljava svoje reizdanje. Postala je groupie sa 16 godina iako, kako piše u svojoj knjizi, nije odmah izgubila nevinost. Tijekom svoje mladosti upoznala je najveće rock ikone, a čak se i "mazila" s Jimom Morrisonom. Između ostalih, bila je s Mickom Jaggerom, Jimmyjem Pageom, Keithom Moonom, Donom Johnsonom te brojnim drugima. Bila je članica groupie skupine Franka Zappe The GTO's. Tijekom 1977. godine udala se za glam rokera Michaela Des Barresa, a rastali su se 1991. godine. U svojoj knjizi je napisala kako je uvjerena da je čak i Marija Magdalena bila Isusova groupie djevojka.


Sweet Connie


Sweet Connie ili Connie Hamzy bila je groupie djevojka koja se vozila busom bilo kojeg benda koji bi je pokupio. U jednoj od svojih avantura nabasala je i na Neila Diamonda, a njihov susret opisala je sljedećim riječima: "Dok sam pušila travu, došao je Neil. Odmjerio me od glave do pete te dao svoje odobrenje. Nekoliko minuta kasnije bili smo zajedno". Osim s Neilom Diamondom, Sweet Connie bila je i s Jimmyjem Pageom, Johnom Bonhamom, Davidom Lee Rothom, Aliceom Cooperom te Keithom Moonom. Nakon afere s Keithom šuškalo se kako su zajedno imali posebne avanture koje su uključivale igrice s voćem i povrćem u obliku falusa.


Bebe Buell


Bebe je bila poznata groupie djevojka tijekom osamdesetih godina, a danas je poznatija kao majka glumice Liv Tyler. Naime, Bebe je htjela biti pjevačica, a ujedno je bila i groupie cura Stevena Tylera iz Aerosmitha kad je ostala trudna. Tek dvadesetak godina kasnije, kad joj je kći već ostvarila karijeru u Hollywoodu otkrila je tko je njen otac. Prije Stevena bila je s Toddom Rundgrenom za kojeg je tvrdila prije da je otac njene kćeri, ali i s Elvisom Costellom, Rodom Stewartom te Johnom Taylorom iz Duran Durana. "Mislim da žene imaju jednako pravo kao i muškarci iskazati svoju afekciju prema dobroj glazbi. Mislim, nitko ne zove Keitha Richarda grupiejem samo zato jer ide na koncerte Chucka Berryja i uživa svim svojim bićem. Ja sam zaista bila uživljena u glazbu tada. Courtney Love je, recimo, hodala s mnogo više rock glazbenika od mene", izjavila je jednom prilikom.



Cynthia Albritton


Cynthiju su u Hollywoodu nazivali Cynthia Plaster Caster, a ostala je upamćena jer je od gipsa izrađivala faluse poznatih glazbenika s kojima je spavala. "Ne vidim ništa loše u tome da ženu privuku seksi, pametni frajeri koji se bave glazbom, a povremeno znaju biti i fenomenalni u krevetu", izjavila je jednom prilikom. Zanimljivo je i kako joj je grupa Kiss posvetila pjesmu "Plaster Caster". Cynthia je, između ostalih, spavala s Jimijem Hendrixom, Wayneom Kramerom te Frankom Zappom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.