Najbizarnija dječja imena: Biste li djetetu dali ime Puma, Eh ili Swayze?

U POSLJEDNJIH 50 godina, roditelji su u davanju imena svojoj djeci postali izuzetno maštoviti pa nas danas više ne čudi kad Tom Cruise i Katie Holmes svojem djetetu nadjenu ime Suri, a Brad Pitt i Angelina Jolie Shiloh. No, čudna dječja imena nisu rezervirana samo za one bogate i slavne.
Zahvaljujući listi sa stranice Nameberry, koju prenosi Daily Mail, doznajte koja su danas najneobičnija dječja imena.


Puma, Budućnost i Zečić

Neki od roditelja svojoj djeci nadijevaju imena koja za njih imaju duboko značenje ili pak  predstavljaju važan segment iz njihova života, no drugi, čini se, to rade samo iz zabave ili hira.
Dokaz u prilog toj pretpostavci jesu i prošlogodišnja najpopularnija imena djece. Naime, petorica dječaka nakon rođenja dobila su ime Swayze i to u čast pokojnom glumcu Patricku, dok je čak 14 djevojčica i 25 dječaka dobilo ime Wrigley, prema stadionu u Chicagu. Uz njih, na listi se pojavljuju i imena kao što su Tommorow (Sutra), Evening (Večer) ili Future (Budućnost). Najbizarnije i jedno imena neobjašnjive popularnosti jest ime životinjskog podrijetla. Neustrašivo ime Cougar (Puma) nosi više od desetero djece.

Trend ili glupost?

Osnivačica stranice Pamela Redmond naglašava kako se granica između maštovitosti i hira čudnih roditelja danas teško može uočiti.

"Šest djevojčica s popisa zovu se Bunny (Zečić), a čak 14-ero roditelja svoju je djecu nazvalo Eh. Ne znam što bih rekla o tome. Mislim da to govori dovoljno samo za sebe", rekla je Pamela.

Uz bok Zečićima i Ehovima ide i prilično maštovito muško ime Penisimani koje je najpopularnije među Polinezijskim otočanima južnog mora. Evidentno, može se zaključiti da roditelji vjerojatno nisu uzeli u obzir kako će tim dječacima izgledati srednja škola. Nešto slično, može se reći i za roditelje koji su djeci dali imena Asser, Virgina i Dearria. Hrabriji roditelji odvažili su se na nešto egzotičnija imena pa je tako šest beba prošle godine postalo članom fiktivne obitelji Corleone. Također, Don iz popularne serije "Mad Men" inspirirao je mnoge roditelje da svom potomku nadjenu ime Draper, a Elvisov dom Graceland postao je ime koje će nositi sedam djevojčica.

Imena na Balkanu

I dok kod nas mnogi roditelji inspiraciju za imena djece još uvijek pronalaze u kršćanskim kalendarima, drugi imena daju po djedama ili bakama, neki se povedu trendovima pa djeci daju imena prema likovima iz sapunica, filmova ili svijeta glazbe. Kod nas se tako često može susresti djecu s imenima Tiffany, Stella, Tony, Lukas ili Rene.

U susjednoj Bosni i Hercegovini situacija je ipak nešto drukčija. I komičnija. Tako su roditelji jednog tamošnjeg dječaka odlučili nazvati Bin Laden, a ima i onih koji su krenuli u još radikalnijem smjeru pa svojim mališanima nadijevali imena poput Brus Li, Hamlet, Fidel i Tarzan. U Srbiji je situacija slična, a u posljednje dvije godine, roditelji mališana nevješto kombiniraju moderno i tradicionalno, pa djeci daju imena poput Čarna, Roberto, Samid Teo, Dalta ili Tila. Najčudnije ime koje je ikada dano u Srbiji svakako je Isus Hristos Simeun Stanko, ali tu su i ništa manje kreativni Jamesdin ili Juan Antonio. Za kraj možemo spomenuti slučaj u kojem je jedan 21-godišnji Singapurac u svojem imenu ujedinio svoja dva najveća strip junaka pa se sad zove Batman bin Superman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.