Molly ima šest godina i uskoro će oslijepiti, a ovo je njezina lista želja

Foto: GoFundMe

MOLLY BENT šestogodišnjakinja je iz Manchestera koja je rođena s normalnim vidom, ali prije godinu dana dijagnosticirana joj je genetska bolest retinitis pigmentosa. Za nju nema lijeka, a s vremenom uzrokuje gubitak vida, piše Telegraph.

Njezini roditelji Eve i Chris primijetili su da se nešto događa kad je počela imati problema s čitanjem i gledanjem televizije: "Iako moj brat i nekoliko ujaka ima istu dijagnozu, nismo mislili da bi je Molly mogla naslijediti budući da nam je rečeno da je mogu dobiti samo muške osobe. Kad smo čuli dijagnozu, bio je to veliki šok. Ne znamo točno kad će Molly oslijepiti, ali njezin je vid gori svaki put kad odemo na pregled. Nedavno je kazala da joj svi koji stoje na udaljenosti izgledaju kao "mutni plišani medvjedići", kazala je njezina majka.

Molly ima brata i sestru i čitava se obitelj sad udružila da joj omogući da vidi što više toga prije nego što u potpunosti izgubi vid. "Samo joj želimo pomoći da stvori magične uspomene najviše što možemo. Molly ima popis stvari koje želi vidjeti koji je dug kao njezina ruka. Želi posjetiti London, Australiju i Egipat da vidi piramide. Znam da joj neću moći priuštiti niti pola, ali mogu pokušati", pojasnila je Eve.

Obitelj je stoga pokrenula akciju za skupljanje novca, putem koje je dosad sakupljeno više od 36.000 funti.

A ovako izgleda Mollyna lista želja:


Disney

London

Kraljičina palača

Blackpool

Škotska

Akvarij

Safari park

Legoland

Plaža

Muzeji

Kazališne predstave

Koncerti

Australija

Nogometna utakmica

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.