Milijuni dolara na tavanu: Amerikanac slučajno pronašao vrijedne bejzbol sličice



KARL KISSNER je u prašinom prekrivenoj kartonskoj kutiji slučajno pronašao stotine rijetkih kartica sa slikama igrača bejzbola koje Amerikanci toliko obožavaju. Iako su kartice bila manje od uobičajenih, imena kao što su Ty Cobb, Cy Young ili Honus Wagner bila su mu poznata, prenosi ABC News.

Sretni Kissner tek je dva tjedna saznao da je u posjedu jedne od najvećih i najuzbudljivijih zbirki kad je u pitanju sportsko kolekcionarstvo, a njegov pronalazak procjenjuje se u milijunima dolara.

Pronađene kartice sa slikama igrača bejzbola pripadaju iznimno rijetkoj seriji izdanoj oko 1910., a mislilo se da ih je iz tog razdoblja "preživjelo" tek nekoliko u ne baš očuvanom stanju s blijedim fotografijama i istrošenim rubovima. No, kartice koje je Kissner pronašao na tavanu kuće svog djeda u američkoj državi Ohio gotovo su netaknute. Iako su stare više od stotinu godina, fotografije su jarkih boja, a kartice vrlo očuvane i tvrdih rubova.

"Osjećam se kao da sam na tavanu pronašao Mona Lisu", izjavio je Kissner.

Stručnjaci i kolekcionari sportskih kartica potvrdili su da se radi o vrlo rijetkom pronalasku te da bi se moglo dogoditi da se nikada više ne otkrije nešto ovako impresivno.

Očekuje se da bi najboljih 37 kartica Kissneru moglo donijeti oko pola milijuna dolara zarade kad ih proda u kolovozu na aukciji tijekom kongresa National Sports Collectors u Baltimoreu. Stručnjaci također tvrde da bi za svih 700 kartica koje posjeduje Kissner mogao dobiti oko 3 milijuna dolara.

Kissnerova obitelj tvrdi da je kartice skupljao njihov djed Carl Hench, koji je preminuo tijekom 40-ih godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.