Milić o mimohodu: Danas mislim da je Hrvatska pristojna europska zemlja, ali sutra...

Foto: Facebook

NOVINAR i urednik Goran Milić na svom je Facebook profilu prokomentirao jučerašnji vojni mimohod povodom 20. obljetnice Oluje.

"Čudan osjećaj, kada iz Sarajeva gledam mimohod, posloženu vojsku, postrojenu pod konac kao nekada elitna Titova garda, maštovita priredba, dobra glazba, vojne vještine, amerikanizacija izvođenja himne sa simpatičnom djevojčicom, posve pristojna prezentacija državnog vrha, mudri i iskusni Josip Leko, mladi poliglote Kolinda G. K. i Z. Milanović, elegantni, nikome ne stoji kravata krivo, nitko se pretjerano ne znoji na vrućini i briše krpama ili rukavom, decentna publika - pomislim da je Hrvatska posve pristojna europska zemlja", započeo je Milić.

Ostatak statusa je u ponešto drugačijem tonu.

"Ali sutra idem u Zagreb i kada stignem na kavu u kvartovski kafić, ostatak nesretnog naroda koji nije na moru, utrkivat će se u jadikovkama, zgražanju, cendranju, ogorčenosti. Onda ću viknuti rundu - dvije, pa će se tuga brzo raspršiti", napisao je.

Čudan osjećaj, kada iz Sarajeva gledam mimohod, posloženu vojsku, postrojenu pod konac kao nekada elitna Titova garda,...

Posted by Goran Milic on 4. kolovoz 2015

Njegovog kolegu Romana Bolkovića zanimalo je je li trebala parada ili ne.

"Ti znaš Romano da smo mi, Hrvati, uvijek za evente. Ako treba, dvaput u dva dana, u 30 gradova. Što ne znači da će se zbog toga odustati od utrke tovara, trke na prstenac, stotinu likovnih izložbi, koncerata, festivala, kuhanja čobanaca, fritaja, brudeta, regata, bacanja kamena s ramena (to sam vidio u TV Dnevniku neki dan), i inih maštovitih događaja uz poneku celeb svadbu ili proslavu rođendana", odgovorio mu je Milić.

"I ti tvoji iz kvartovskog kafića danas su pomislili isto što i ti, ako je suditi prema ljudima koji su pratili mimohod", komentirao je nakon toga Ilija Jandrić.

Ubrzo je Milićevu fotografiju na motoru podijelila slikarica Ella Svalina.

"Upravo stiglo! Goran Milić dao solo-doprinos mimohodu (ah ti individualci&intelektualci...)", napisala je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.