Ludilo na Poljudu mogli ste pratiti i uživo s tisućama partijanera iz cijelog svijeta

Foto: Press/Dina Bujas/Hina

NAKON što su neke od najvećih zvijezda EDM scene sinoć zapalile Poljud, tisuće partijanera iz cijelog svijeta spremno je ušlo u drugi dan Ultre.

Danas su na redu Blasterjaxx, Dash Berlin, Martin Garrix, Zedd, Axwell Λ Ingrosso i Armin Van Buuren, a cijeli show možete pratiti uživo pa tako barem nakratko postati dijelom najluđeg tuluma u zemlji. 

Prema prvim procjenama, na otvaranju drugog dana Ultra Europe festivala pojavilo se nešto manje ljudi nego jučer i premda se dio gledatelja odlučio zabaviti na Resistance i UMF Radio stageu, većina se, očekivano, okupila ispred glavne pozornice.

Inače ulice su i danas bile preplavljene tisućama partijanera iz cijelog svijeta nakon što je sinoć na Poljudu održana prva večer Ultra Europe festivala koju su obilježila zvučna imena elektronske glazbene scene - The Chemical Brothersi, Alesso i Tiësto, te drugi.

Prema nekim procjenama, na Poljudu je sinoć bilo oko 40 tisuća posjetitelja, a, kao i dan uoči početka festivalskog spektakla, tako su i danas, dan nakon, zabilježene velike gužve po gradu.

Tisuće mladih okupirale su Split, a zabilježene su i popratne pojave karakteristične za ovakva i slična događanja - porast prodaje, ali i porast cijene proizvoda i usluga na području grada Splita.

Iako je prijevoz s aerodroma prema Kaštelima, Trogiru i Splitu organiziran, s unaprijed formiranim cijenama, neki od posjetitelja navode da vozači pokušavaju skuplje naplatiti kartu, i to ne samo u prijevozu van grada, već i u gradskim autobusima.

Taksisti, očekivano, imaju pune ruke posla, a pojavili su se, opet očekivano, i brojni taksisti "na crno". No, kako prenosi Dalmacija News, čini se da prodajom baš i nisu zadovoljni prodavači na splitskom Pazaru, posebno oni na štandovima sa suvenirima, šeširima, ručnicima i sličnim "ljetnim" potrepštinama. Navodno su proteklih godina partijaneri trošili puno više.

Oko podne je iz Splita, sa Zapadne obale, krenuo Ultra Europe Boat Party, na kojem će, uz 290 partijanera, koliko ih brod može primiti, a koji su izdvojili od 220 do 240 kuna, biti i DJ, medicinsko osoblje te zaštitari. 

Kako se bliži večer, tako je ispred Poljuda sve više ljudi, a večeras nastupaju Armin Van Buuren, Zedd, Martin Garrix, Dash Berlin, i drugi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.