Izgubljene vrpce: Pogledajte audicije poznatih glumaca s početaka njihovih karijera

MOŽETE li zamisliti slavnog Kurta Russella kao Hana Soloa u "Star Warsima"? Ili možda Shiu LaBeoufa kao mladog Jima Carreyja u prethodniku filma "Dumb and Dumber"? Iako to na prvi pogled možda zvuči nevjerojatno, da su ovi, tad relativno nepoznati, glumci kojim slučajem dobili uloge za koje su išli na audiciju, njihova karijera možda bi krenula u sasvim drugom smjeru. No neki su, s druge strane, upravo zahvaljujući tim audicijama uspjeli steći slavu koju i danas uživaju. Donosimo vam popis deset najpoznatijih "izgubljenih" filmskih audicija.

Gerard Butler: "Dracula 2000"

Iako je scenarij ovog filma, kao i sam film, prilično bizaran, i na momente sramotno negledljiv, tad relativno nepoznati Gerard Butler, doista si je dao truda na ovoj impresivnoj audiciji, a njegova sveprisutna "ludost", slažu se mnogi, vjerojatno mu je kasnije priskrbila i glavnu ulogu u filmu "300".

Scarlett Johansson: "Jumanji"

Devetogodišnja Scarlett okušala se na audiciji za film "Jumanji", no kasnije je njenu ulogu dobila Kirsten Dunst. Ipak, producenti su primijetili već tad vidljiv talent koji je Scarlett pokazivala, a nije joj naškodio ni izgled zbog kojeg i danas dobiva mnoge glavne uloge.

Jessica Alba: "Get Smart"

Još jedna glumica za koju mnogi govore da na ekranu  više "izgleda lijepo" nego što kvalitetno glumi, oprobala se na audiciji za ulogu partnerice Stevea Carella u filmu "Get Smart". Uloga je na kraju ipak pripala glumici Anne Hathaway no to nije previše poremetilo Jessicin nastavak karijere u komercijalno uspješnim, no ipak ne toliko značajnim filmovima.

Kurt Russell: "Star Wars"
 
Vjerovali ili ne, Kurt Russell umalo je postao Han Solo. Tad 26-godišnji Kurt otišao je na audiciju za "Star Wars" no producentima se ipak više svidjela izvedba Harrisona Forda, a da su dobro odlučili, vidljivo je i iz ove snimke.

Seth Rogen: "Freaks and Geeks"
 
16-godišnji Seth Rogen oduševio je producente serijala "Freeks and Geeks" i dobio ulogu koja mu je donijela suradnju s poznatim Juddom Apatowom, čovjekom koji ga je otkrio i koji je, bez pretjerivanja, najzaslužniji za njegov glumački uspjeh. Osim njegove, ova je serija lansirala i karijere glumaca Jamesa Franca i Jasona Segela.

Shia LaBeouf: "Dumb and Dumberer"
 
Filmskom svijetu tad još nepoznati Shia LaBeouf, odlučio se iskušati u ulozi Lloyda Christmasa u prequelu filmskog hita "Dumb and Dumber". Iako nije dobio glavnu ulogu, producentima se svidio dovoljno da mu ponude sporednu – onu štrebera Lewisa.

Julia Roberts: "Seven Minutes In Heaven"
 
Još 1985., tri godine prije njenog filmskog debija u filmu "Satisfaction" i pet godina prije uloge u hitu "Pretty Woman", Julia Roberts išla je na audiciju za tinejdžerski ljubić "Seven Minutes In Heaven". Nije dobila ulogu, no na tomu producentima može biti zahvalna, jer je na kraju film u kojem je igrala Jennifer Connelly, doživio nevjerojatan komercijalni neuspjeh.

Natalie Portman: "Leon - The Professional"
 
Natalie Portman imala je samo 11 godina kad je došla na audiciju Mathilde u poznatom filmskom hitu "Leon - The Professional". Iako na audiciji nije briljirala, producenti su joj dali priliku, što se na kraju ispostavilo vrlo dobrom odlukom.

Emma Stone: "Easy A"

Ovu vrlo zabavnu snimku mlada glumica Emma Stone snimala je sama i zatim je poslala producentima. Uloga koja će se pokazati presudnom za nastavak njene, dosad prilično zavidne, karijere, na snimci kao da je izvedena nepretenciozno i nevjerojatnom lakoćom, što je i način glume prisutan u gotovo svim njenim filmovima.

Michael Cera: "Superbad"

Još jedan mladi glumac, poznat po sporednoj ulozi u seriji "Arrested Development", dobio je priliku okušati se i na filmskom platnu. Između Michaela i glumca Jonaha Hilla na audiciji se dogodila nevjerojatna filmska kemija pa su tako obojica dobila ulogu u ovom, s razlogom hvaljenom, filmskom hitu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.