Iskustvo jedne blogerice: Čudaci koje možete sresti u europskim vlakovima (ima i Hrvata)

Foto: Shutterstock

BLOGERICA i novinarka na portalu Matador Network, Katka Lapelosa, napravila je zanimljiv popis: 12 čudaka (ili skupina čudaka) koji se mogu sresti u vlakovima diljem Europe.
 
Popis na trenutke malo podsjeća na likove u krimićima Agathe Christie, no, mnogi će se prepoznati u priči ove blogerice, na ovaj ili onaj način.
 
Evo popisa.
 
1. Grupa australskih "studenata koji pauziraju" 
 
"Ne sjećam se da sam ikada putovala vlakom po Europi, a da nisam naletjela na skupinu glasnih australskih studenata koji cugaju i neprestano pričaju o surfanju i drogiranju. Na neki im način zavidim, putovanje će im svakako donijeti više iskustava i spoznaja nego studiranje". 
 
2. Britanac u skupocjenom odjelu
 
"Britanci putuju sa stilom. Odjela su mirisna i izglačana, cipele ulaštene. I uvijek nose uza se kišobran, bez obzira pada li kiša ili ne."
 
3. Naporna francuska obitelj
 
"Pričaju glasno, brzo i svi u isto vrijeme. Putuju nekome u posjet, uvijek je formacija ista: roditelji i hrpa djece. Nekome sa strane njihovo se putovanje čini traumatično i stresno, no, oni zapravo uživaju (što se često ne može reći za ljude oko njih, ali, slatki su)".
 
4. Majčinski nastrojena Hrvatica
 
"Nedostajao mi je dom, i ona je to znala. Namirisala je moju tugu, znala je da nešto ne štima, iako nikako nije mogla znati da se ne radi toliko o nostalgiji koliko o činjenici da mi je ukraden novčanik. Sjela je nasuprot mene i nasmiješila se. Uskoro su u naš vagon ušli neki nadobudni tinejdžeri koji su počeli nešto dobacivati u mom smjeru. Ona je, naravno, odmah reagirala i u sekundi dovela stvari u red." 
 
5. Kreativac iz Chicaga
 
"Sav zgužvan zauzeo je mjesto kraj prozora. Mršav je i blijed. Fetus-položaj, odsutan pogled, blok ispod ruke. Izgleda da ne zna gdje zapravo putuje, a moguće je da zaista i ne zna. Pravi kliše, ali zaista postoji."
 
6. Nijemac-organizator
 
"On se smatra zaduženim za dovođenje reda u vagonu. Točno zna broj svog sjedala, i nervira ga (jako) ako se putnici ne drže pravila."
 
7. Američka dječurlija na razmjeni studenata
 
"Kratke hlače, kričave tenisice, fora majice i neuredna frizura. Ekipa je muško-ženska (cure obavezno imaju šik-šešire) svi se grle i slave činjenicu da - putuju, i to - s ciljem. E da, i stalno piju Coca-Colu."
 
8. Zgodni kondukter
 
"Ima nešto posebno seksi na muškarcima u uniformi. No, to smo već znali. Ali kondukteri su posebni. Uvijek se pitam što ih je dovelo do ovog posla. U Zurichu sam upoznala konduktera čiji je otac bio također kondukter, kao i djed. Zamislite, to je obiteljska tradicija. To se može doživjeti samo u Europi":
 
9. Hipiji (naravno)
 
"Oni su uvijek i svugdje. Pa tako i u vlakovima. Možete ih namirisati iz daleka."
 
10. Nonšalantni Rusi koji puše cijelim putem
 
"I to obavezno kraj znaka 'Zabranjeno pušenje'". 
 
11. Solo-igračice
 
"Žene koje putuju same posebna su priča. One vole vlakove jer su sigurni, efikasni, jeftini i uzbudljivi. Jedna se zaljubila u Lisabonu i odljubila u Istanbulu, druga ne zna točno gdje ide, ali istinski uživa u putovanju (jer u tome je i bit, zar ne?), treća prepričava svoje doživljaje iz Dublina... One su cool. I njihove priče isto."
 
12. Ljubazni Slovaci s hrpom alkohola
 
"Skupili smo se i boca Šljivovice je krenula u krug. Igru nisam shvatila baš najbolje, ispuštali su neke glasove nalik glasanju životinja, to je dio igre, valjda, nije ni važno... Svi smo zajedno tako krenuli na koncert u Beč, a ovo je bio odličan način da se zagrijemo prije koncerta i uštedimo koji euro. Rakija je bila sjajna".
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.