HDZ ne želi ulicu Milana Mladenovića u Zagrebu: Traže odgodu imenovanja



Još tijekom listopada prošle godine Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova Grada Zagreba na svojoj zadnjoj sjednici prihvatio je prijedlog jednog građanina da Mladenović dobije svoju ulicu u Zagrebu.

No, klub gradskih zastupnika HDZ-a najavio je da će na današnjoj sjednici gradske skupštine zatražiti odgodu točke oko imenovanja ulice Milana Mladenovića - pjevača i gitarista beogradske rock skupine Ekatarina Velika (EKV) u Jakuševcu u Novom Zagrebu. Naime, za 19.studeni zakazana je tematska sjednica Odbora za imenovanje ulica i naselja, gdje će se utvrditi kriteriji kako, na koji način i tko može dobiti ulicu u Gradu Zagrebu.

"To nije stvar glazbenog ukusa ili ne daj Bože nacionalnosti, mi u HDZ-u samo želimo da se utvrde svi važeći kriteriji po kojima se vrši imenovanje ulica. Treba naglasiti da mnogi branitelji već jako dugo čekaju svoje imenovanje, a utvrđivanjem kriterija i njihova će se  situacija moći riješiti u nekom normalnom roku", rekla je za Index.hr  predsjednica skupštinskog Kluba zastupnika HDZ-a, Margareta Mađerić.



Također, Mađerić je na konferenciji za novinare nedavno ustvrdila kako ta grupa "nije imala preveliku popularnost u Hrvatskoj niti toliki značaj da bi u glavnom gradu dobila svoju ulicu". Slučaj Facebook-inicijative ''Nazovimo po Tusti ulicu u Puli'', koja je u samo nekoliko dana od osnutka pod prikupila 2027 lajkova i koju je podržao Pulski gradonačelnik Boris Miletić, ne smatra bitnim za ovaj slučaj.

"Ne možemo uspoređivati te situacije, vjerujem da za slučaj u Puli postoje opravdani razlozi, to je bio kultni rock band, najznačajniji za taj grad. A ako se radi o Zagrebu, ne znam zašto, primjerice, Krešimir Blažević nije dobio svoju ulicu? On je također bio poznat u to vrijeme, a mislim da više ljudi u skupštini, ali i u Zagrebu poznaje pjesme Animatora nego EKV-a", istaknula je Mađerić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.