Ginekolozi zgroženi: Sve više žena estetskim zahvatima uljepšava vaginu uslijed poroda ili starenja



GINEKOLOZI svijeta poprilično su uznemireni novim trendom koji se pojavio u svijetu. Radi se o vaginoplastici, plastičnoj kirurgiji za vaginu. Ginekolog John Miklos izveo je na mnogim ženama zahvat pomoću kojeg im je zatezao vaginu, koja se širi uslijed poroda ili starenja. Nakon zahvata, žene su se doktoru pohvalile i zahvalile na boljem seksualnom životu. "Žene mi dolaze i žale se da više nemaju potrebu za seksom, budući da ne osjećaju ništa. Garantiram da se ni muškarci ne bi željeli seksati kada ništa ne bi osjećali", izjavio je Miklos za Reuters.

Genitalna estetska kirurgija mali je dio američkog tržišta plastične kirurgije, no svakako je područje koje stalno raste. Rast iznenađuje budući da je Američko društvo opstetičara i ginekologa još 2007. godine objavilo upozorenje i zabrinutost zbog ovog zahvata. Ginekologinja Cheryl Iglesia iz Washingtona napisala je nedavno u stručnom magazinu kako nijedan od ovih zahvata nije dokazano djelotvoran, no jasno je da može biti jako štetan. Kritičari ovog trenda kažu kako je nastao zbog prevelikih zahtjeva da žene budu fizički potpuno savršene, a pri tome im nisu objašnjeni rizici koji sa zahvatom dolaze.

Miklos, s druge strane, kaže kako sve više žena razgovara o ovom trendu, od tinejdžerica do 70-godišnjakinja, i to bez obzira na činjenicu da u potpunosti same plaćaju zahvat koji košta od 2,500 do 12 tisuća dolara. "Svakoj pacijenici kažem da je normalna takva kakva je. Nikad im ne bi sam predložio da naprave operaciju. No, sve je individualno i na ženama je da odluče". Osim vaginalnog pomlađivanja, oporavka nakon poroda i stezanja, sve više žena odlučuje se i na ponovno djevičanstvo. Mnogi postavljaju pitanje o tome tko utječe na žene koje se odlučuju na ovakav potez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.