Dok nakon "Nemoguće misije" čeka nove holivudske projekte Miraj Grbić uživa u ulozi "simpatičnog psihopata"

JEDNO od "pojačanja" u glumačkim redovima "Ruže vjetrova" u drugoj sezoni serije poznati je sarajevski glumac Miraj Grbić, koji je utjelovio glavnog negativca Ranka Mrčelu.

> Nova sezona "Ruže vjetrova": Hoće li vas nove ljubavi, spletke i tajne obiteljske veze prikovati uz male ekrane?

Ranko Mrčela je na prvi pogled uglađen, samouvjeren muškarac i poslovni čovjek. Iza takvog lica krije se sociopat, osoba koja sije strah gdje god stigne. Beskrupulozni lažljivac koji je spreman na najgore. Surađuje s mafijašima pod izlikom poslovanja. Čovjek je koji voli luksuz i živi na visokoj nozi. Opsesivno je kompulzivan i silovit. Iz ponašanja njegovih suradnika vidljivo je koliko ga se oni plaše te mu iz tog razloga ugađaju. Smatra da je njegova žena njegovo vlasništvo i njome želi raspolagati kako želi, što uključuje čak i to da joj može oduzeti život ako mu se usprotivi. Ne preže ni pred čime.

Njegova opsjednutost njegovom suprugom Marijom (Marina Fernandez) jest snažna jer su zapravo njih dvoje dijametralno suprotni likovi. On ju je želio učiniti kraljicom svoga carstva. Marija je odbila njegovo kraljevstvo jer je, upoznavši pravo lice svoga supruga, shvatila koliko je dijaboličan. Ranko neće birati sredstva da vrati Mariju u zlatni kavez iz kojeg je pobjegla i potrudit će se da na tom putu uništi sve osobe koje je Marija zavoljela nakon bijega.



"Uloga mi je jako zanimljiva jer zadnjih nekoliko godina nisam igrao negativca, a s obzirom da je ovo jedan simpatični psihopat, jako sam sretan s tim"


Miraj Grbić kaže kako mu je glumačka ekipa, među kojom je i njegova supruga Marija Omaljev Grbić, oduvijek bila sjajna te je sretan što su u ovoj sezoni ostvarili i glumačku suradnju. Zanimljivo je da sve do sada, iako su već radili zajedno na nekoliko projekata, on i njegova supruga nikad nisu snimili zajedničku scenu.

O ulozi koju je dobio, Miraj Grbić za Index je kazao: "Uloga mi je jako zanimljiva jer zadnjih nekoliko godina nisam igrao negativca, a s obzirom da je ovo jedan simpatični psihopat, jako sam sretan s tim". Pitali smo ga jesu li mu bliže takve uloge negativaca ili uloge poput one Čombeta u "Lud, zbunjen, normalan", na što je kazao kako glumac mora moći odigrati sve uloge, a njemu je jedino bitno da posao dobro odrati kako bi i nakon 20 godina mogao reći i dalje: "Ja stojim iza toga".

"Ponovno raditi sa suprugom je vrlo zanimljivo jer smo radili zajedno nekoliko projekata ranije, ali nikad nismo imali zajedničku scenu, do sada. Ovo je prva serija u kojoj mi zapravo zajedno glumimo tako da je zanimljivo jako jer na setu smo kolege, a doma smo muž i žena", kaže Grbić.



Nakon "Nemoguće misije" Grbića čekaju još neki veliki holivudski filmski projekti


Poznati sarajevski glumac pojavio se u posljednjem nastavku "Nemoguće misije" pa smo ga pitali o tom iskustvu te suradnji s Tomom Cruiseom, koji je ovih dana boravio i u Hrvatskoj. "Bilo je to sjajno iskustvo, jer to je veliki blockbuster, naučio sam dosta toga, vidio kako neke stvari funkcioniraju `preko bare` i mislim da su se otvorila neka vrata koja mogu biti u budućnosti jako dobra", kazao nam je Grbić, kojeg ćemo i ubuduće gledati u velikim filmskim projektima holivudske produkcije.

Za Index je, naime, otkrio kako je trenutno u pregovorima za dva ozbiljna filma, ali zbog striktnosti ugovora zasad nam nije smio govoriti o detaljima.

Iako je s Tomom Cruiseom nakon snimanja filma "Nemoguća misija: Protokol duh" ostao u kontaktu, za vrijeme Cruiseovog boravka u Hrvatskoj nisu se vidjeli. Grbić je, naime, bio zauzet snimanjem serije pa Cruiseu nije ni javio da je i sam u Dalmaciji. Još jedan od razloga što mu nije javio da je u Splitu je i taj što je Grbić pretpostavio da Cruise ima strogi protokol. Iz Splita je Cruise otišao na Hvar, ali vrijeme mu nije bilo naklonjeno. "Žao mi je što mu kiša pada, s obzirom da je došao na more", kazao nam je protekle subote Grbić u Splitu na predstavljanju nove sezone "Ruže vjetrova".

Lijepa Mila u novoj sezoni serije saznat će neke stvari iz prošlosti koje će je promijeniti


Lijepu Grbićevu suprugu Mariju Omaljev Grbić gledali smo u ulozi državne odvjetnice Mile Visković i u prvoj sezoni "Ruže vjetrova". Mila je odlučna osoba čvrsta karaktera, koja je mnogo dala u izgradnju karijere. Ipak, ima izraženu i emotivnu stranu te želi ostvariti stabilnu vezu. Nepokolebljiva je i snažna, čak i kada je ustrašena. Nije lakomislena već oprezna, dijelom zahvaljujući svojoj profesiji, ali i neuspjehu veze sa Srđanom (Robert Kurbaša).

Srđanov odlazak joj je teško pao, ali ne očajava. Mila utjehu nalazi u Srđanovoj majci Suzani (Branka Pujić), s kojom postaje prava prijateljica. Njih dvije dijele istu sudbinu - obje su voljeni muškarci napustili. Mila i dalje smatra kako su Odaci izvor svih problema. Nema povjerenja u Stipu (Stojan Matavulj) i smatra da se protiv njega može boriti samo u okviru zakona.



"Vidjeli ste do sad samo jednu stranu mog lika, kroz sferu zaljubljenosti u Srđana, a sad će joj se dogoditi velike promjene, saznat će neke stvari iz prošlosti koje će je promijeniti i nadam se da ćete suosjećati s mojim likom i da će vam se svidjeti", kazala je za Index Marija Omaljev Grbić te otkrila kako prema dosadašnjem scenariju Mila nakon Srđana još uvijek nije uspjela pronaći novu ljubav.


"Dobro mi je raditi sa suprugom jer vjerujem u njega kao glumca i kao partnera"

I ona kaže kako joj je glumačka suradnja sa suprugom jako zanimljiva: "Radimo kao partneri, on ima svoju ekipu, ja imam svoju. Imamo baš profesionalan odnos, tako primjerice ranije u predstavama neki stariji kolege, koji nisu znali našu privatnu priču, nisu imali pojma da smo zajedno. Dobro mi je s njim raditi jer vjerujem u njega kao glumca i kao partnera".

Lijepe riječi ima i za ostatak glumačke ekipe s kojom surađuje na setu: "Imamo jako dobru glumačku ekipu, dobri su ljudi i dobri kolege, i jako sam zadovoljna". Često se druže i privatno pa zajedno u slobodno vrijeme ispijaju kave ili idu na predstave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.