Danas je norijada! Prisjetite se kako je ludilo maturanata izgledalo prošle godine

Foto: Dario Dalmacija/Index, Čitatelji Indexa

OVE SRIJEDE maturanti obilježavaju kraj srednjoškolskog obrazovanja još jednom norijadom.


Zagreb i ove godine, kao i dugi niz godina dosad, organizira proslavu posljednjeg dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola, poznatu pod nazivom Dan zagrebačkih maturanata (ili jednostavno norijada).

>> Izbjegavajte centar Zagreba: Tramvaji neće voziti, ulice će zauzeti maturanti

Ovogodišnja proslava započet će okupljanjem maturanata na Trgu bana Josipa Jelačića od 11.30 sati, gdje će učenike, njihove razrednike i nastavnike dočekati glazbeni program dobrodošlice. Na Trgu se očekuje oko 5000 maturanata, a još 3000 maturanata pridružit će se slavlju u Parku Bundek, gdje se proslava održava osmu godinu zaredom.

Povorka predvođena Milanom Bandićem krenut će u 12 sati prema Parku Bundek sljedećom trasom: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana – Park Bundek. Povorku će pratiti glazba, zdravstvena ekipa i prometna policija.



U Park Bundek učenici neće smjeti unijeti alkoholna pića, staklenu ambalažu, niti ostala neprimjerena sredstva. Na Bundeku će se moći kupiti sendviči, voda, sokovi i pivo točeno u plastičnim čašama. Cijelo vrijeme programa u Parku će dežurati zdravstvene službe, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a po završetku programa, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza, stoji na stranicama Grada.

Podsjetimo, prošle godine zagrebačka Norijada nije prošla mirno. Između ostalog, jedan je fotoreporter završio u Manduševcu sa svom opremom, četvero mladih privedeno je danas u policiju tijekom norijade u Zagrebu, a zbog pijanstva je u šest slučajeva intervenirala hitna medicinska služba. Dvije mlade osobe privedene su u policiju zbog prekršaja javnog reda i mira, zbog tuče i svađe te zbog vrijeđanja policajca. Jedan maloljetnik priveden je zbog oštećivanja ZET-ovog autobusa, a drugi zbog oštećivanja prometnog znaka.

Ako se nađete u gužvi ili sami sudjelujete u proslavi, svoje nam fotke možete slati na foto@index.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.