"Dadbod" osvojio svijet: Zašto su svi poludjeli za ovim tijelima?

Foto: Instagram/YouTube

POSLJEDNJIH DANA društvene mreže bruje o fenomenu znanom kao "dadbod". Ako vam je to nekako promaklo, dopustite nam da vam pojasnimo o čemu je riječ.

Ovaj izraz opisuje frajera koji ne visi u teretani, nećete ga sresti kako trči po kvartu, a ne zamara se ni brojanjem kalorija. Ipak, ima sreće da nema (preveliku) škembu. Riječ dolazi od "dad" i "body", a označava tijelo karakteristično za mlade ili starije očeve.

Ako vam i dalje nije jasno, to su dečki koji imaju tijela poput Jasona Segela ili Leonarda DiCapria.

Instagram je postao perjanica promocije ovakvih tijela, pa se na profilu Colagedadbods pojavljuju dečki koji se ponose svojim "običnim" tijelima.

Dok se dečki na društvenim mrežama hvale svojim "dadbod" tijelima, nitko ni ne pomišlja na čovjeka koji je sve započeo. U ovom slučaju, riječ je o ženi.

Termin "dadbod" već se neko vrijeme vrti po internetu, no ludilo koje je sad nastalo potaknuo je esej koji je u ožujku napisala 19-godišnja Mackenzie Pearson, studentica prve godine na Sveučilištu Clemson.

U listopadu prošle godine počela je pisati za "The Odyseyy", nacionalne novine za koje pišu studenti diljem zemlje. Priznaje da ona nije koja je izumila izraz "dadbod", ali je čula za njega u različitim krugovima. Njene prijateljice su koristile taj izraz jer, kako kaže, sve vole taj tip tijela. Čak su se prozvale grupom obožavateljica "dadboda".

Upravo joj je prijateljica u ožujku sugerirala da piše o takvim muškim tijelima, a rezultat je članak "Zašto djevojke vole 'dadbod'", koji isprva nije privukao mnogo pozornosti, no kasnije je termin koji je upotrijebila postao sveprisutan.

Pearson opisuje "dadboda" kao tipa koji kaže "nekad idem u teretanu, ali vikendom volim popiti i pojesti cijelu pizzu". Dodala je da djevojke lude za takvim tijelima, jer iako vole muška tijela koja nastaju u teretanama, postoji nešto "ljudski, prirodno i atraktivno" na ovakvim tijelima.

"Taj izraz opisuje frajera s kojim bismo hodale. On se ne brine time hoće li biti savršen. On zna tko je i voli svoje tijelo", tvrdi. Popularnost koju je izraz postigao nakon njenog članka šokirao je i nju.

"Kao da sam započela pokret za stvaranje pozitivne slike o muškom tijelu, a naša kultura ne shvaća da nam je to potrebno", zaključila je. 

Čak se i njen otac ponosi time što je promovirala taj izraz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.