DC Comics diže prašinu: Jedan od njihovih super junaka uskoro "izlazi iz ormara"

AMERIČKA izdavačka kuća DC Comics desetljećima održava stalno rivalstvo sa Marvelom, a ove godine imaju dvoboj blockbustera, jer će se u kinima za prevlast nad fanovima boriti "The Avengers" protiv "The Dark Knight Rises". Što se stripova tiče, rivalstvo je još naglašenije, a njihovo je nadmetanje često uključuje neočekivane obrate i šokantnih iznenađenja. DC Comics priprema upravo to, šok za fanove.

Naime, nedavno su najavili će jedan od njihovih etabliranih likova "izaći iz ormara" i obznaniti homoseksualnu orijentaciju.

Kada izdavač stripova ima iza sebe povijest dugu sedam desetljeća i za glavne zvijezde super heroje koji su stariji od televizije u boji, dugogodišnje likove i njihove priče mora obnavljati svakih desetak godina. Prošle godine, DC Comics je odlučio obnoviti sve svoje naslove kroz projekt zvan "The New 52", tako da su neki od najpopularnijih likova - poput Supermana, Batmana, Wonder Woman i The Flasha – krenuli opet iz početka, u većini slučajeva u lagano izmijenjenim verzijama, a čitav projekt je prošao veoma uspješno, čak su i nadjačali Marvel u prodaji.

Još je nepoznato je li riječ o ženskom ili muškom liku, ali sama najava dovoljna je da digne prodaju raznih izdanja. Scenarist Grant Morrison nedavno je podigao prašinu kada je izjavio da je Batman homoseksualac, odnosno, da ga je on tako doživljavao u periodu kada je bio zadužen za njegov serijal, ali ta je vijest imala jači odjek u mainstream medijima nego među fanovima Batmana, budući da se Morrison većini zamjerio.

Ovakvim potezom DC Comics zapravo samo održavaju interes za svoj proizvod. Vjerni fanovi "devete umjetnosti" već su navikli na multi-kulturu i gay likove – dovoljno je spomenuti da je Batwoman, Kate Kane, Židovka i lezbijka, što ne spada u tipični kalup američkih super junaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.