Bolje od originala: Urnebesne parodije hitova koji su svima već počeli ići na živce

OVOG je ljeta najveći internetski hit postala "Gangnam Style" Korejca PSY-ja, pjesma koja je parodija već sama po sebi, a YouTube već godinama omogućuje nekim više ili manje anonimnim korisnicima da poznate svjetske hitove pretvaraju u prilično smiješne varijante izmijenjenih tekstova te da oni vrlo lako stignu do širokih masa.

Potpuno je nebitno koliko ste voljeli neke od ovih hitova u originalu, ali zbog svoje su prezastupljenosti na radio postajama ili Facebook news feedu svakome već izašli na uši i na neki način time i zaslužili da dobiju nove, "osvježene" verzije.

Weird Al Yanković definitivno je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih likova koji se prihvaćaju tuđih pjesama, ali prisjetite se i onih koje su napravili ne tako poznati (ili puno poznatiji) autori.

Gotye - "Somebody I Used To Know"

Veliki hit Australca belgijskog podrijetla svojedobno se moglo čuti sa svih strana, a ubrzo nakon što se pojavio, YouTube je bio preplavljen obradama onih koji su smatrali da mogu bolje. Genijalna obrada Gotyeove pjesme čak je u medijsku orbitu lansirala i dotad anonimni Walk Off the Earth, a među najsmješnijima (i najozbiljnijima) koje su se pojavile u posljednje vrijeme je i ona naslovljena "Obama That I Used To Know".

Rihanna - "Umbrella"

Na jeziku razumljivijem nama napravljena je jedna od najzabavnijih parodija na golemi Rihannin hit "Umbrella". Iz srpske verzije nazvane "Supa je bila vrela" dalo bi se izvaditi jako puno zabavnih citata, a kako to u cijelosti zvuči, prisjetite se u videu.


Madonna - "Like a Prayer"

Ova duhovita parodija u stopu prati priču spota pa je jedan od najvećih hitova kraljice popa dobio sasvim novo ruho.

Adele - "Rolling In the Deep"

Hit koji je britansku pop divu na velika vrata uveo u svijet hvaljenih glazbenika također je doživio velik broj obrada. U njezinom slučaju za najsmiješniju varijantu nije zaslužan izmjenjeni tekst već - lavež.


Carly Rae Jepsen - "Call Me Maybe"

Veliki ovoljetni hit također je bio česta meta brojnih "parodičara". Nedavno se na internetu čak pojavila i varijanta koju su američki vojnici snimili u afganistanskim rovovima, a jedna od najzabavnijih je svakako i ona aktivnog "youtubera" i napadača na slave hitove, Stevea Kardynala.


Shakira - "Whenever, Wherever"

Hit koji je proslavio slavnu Kolumbijku bio je ujedno i onaj koji je dobio jednu od prvih parodija koje su se brzinom munje proširile svijetom. Urnebesna zabava u kojoj su se na tapeti našli pjevačičin izgled, plesni pokreti i tekst pjesme još uvijek mami osmijeh na lice.


James Blunt - "You're Beautiful"


Još jedna od "starih, ali dobrih" je i ova verzija velikog hita Jamesa Blunta. Srcedrapateljni hit srcedrapateljnog pjevača bio je savršena baza da Kevin Sage od njega napravi vrlo zabavnu verziju.


Willow Smith - "Whip My Hair"

Slavni voditelj Jimmy Fallon unutar svoje emisije ima segment u kojem povremeno glumi Neila Younga, a posebno oduševljenje publike izazove svaki put kad mu se pridruži legendarni The Boss - Bruce Springsteen. Ovaj je šaljivi dvojac tako odlučio obraditi i poskočicu kćeri Willa Smitha te dokazao da u pravim rukama svaka pjesma može biti dobra.


Justin Bieber - "Baby"

Strast, neustrašivost i osebujna ideja osigurali su ovom Kinezu da se izdvoji iz brojnih prepjeva velikog hita mladog Kanađanina i postane senzacija na YouTubeu. Krava nije bila pretjerano impresionirana, ali korisnici na YouTubeu jesu. Jedan je čak ostavio komentar: "Bolje od originala".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.