Bizarne kolekcije: Claudia Schiffer skuplja kukce, Angelina Jolie noževe



SLAVNI ljudi meta su interesa mnogih. No, što su njihovi interesi? Što fascinira poznate glumice i glazbenike u slobodno vrijeme? Portal TopTenz sastavio je deset najbizarnijih kolekcionara među svjetskim celebrityjima.

10) Rod Stewart - Makete vlakova

Poznati zavodnik i glazbenik u slobodno vrijeme obožava sakupljati makete vlakova.  Kad se ne bavi očinskim obavezama i svojom mlađom suprugom, Rob slijedi svoju opsesiju. No, nije jedini roker s pomalo štreberskim sklonostima. Ronnie Wood skuplja poštanske markice, a Alice Cooper obožava igrati golf. Činjenicu je dugo vremena skrivao od javnosti kako mu ne bi narušila imidž.

9) Kiefer Sutherland - Gitare Gibson

Zvijezda serije "24" opsjednuta je skupljanjem gitara. Prema posljednjim procjenama ima ih 38, a sve ih drži u studiju koji je otvorio kako bi ohrabrio mlade ljude da se bave glazbom i sviraju. Osim što ih skuplja, obožava ih i svirati, a iz Gibsona su mu ukazali veliku čast kad su jedan model gitare napravili i nazvali prema njemu.

8) Quentin Tarantino - Igrice bazirane na televizijskim serijama i filmovima

Jedino što je Tarantinu draže su ženska stopala, njegov veliki fetiš. Svoju kolekciju igrica rado će pokazati bilo kome, a omiljena mu je "Dawn of the Dead and Universe".

7) Reese Witherspoon - Antikna posteljina

Ova prava južnjačka dama iz Louisiane već dugo godina skuplja antiknu posteljinu. Zaista navika koja se može povezati sa savršenom Reese.

6) Brad Pitt - Umjetnička djela od metala

Glumac obožava sakupljati umjetnine napravljene od metala. Ne znamo o čemu se točno radi, no jednom prilikom je nazvao galeriju u Baselu i platio milijun dolara za djelo Neoa Raucha.

5) Nicole Kidman - Novčići iz Judeje

Osim što obožava igrati Nitendo, Nicole već dugo skuplja stare, rijetke izraelske novčiće, odnosno novčiće iz Judeje. Ne znamo kako ni koliko je toga sakupila, no poznato je da joj je to velika strast.

4) Tom Hanks - Pisaće mašine

Sjajni Tom ima preko 200 starih pisaćih mašina. Kad je po svijetu promovirao jedan svoj film, nije mogao bez Corone, jednog od modela pisaće mašine. Stoga ga je poveo sa sobom po svijetu. Tom se jako trudi i da svaka od mašinica savršeno radi.

3) Angelina Jolie - Noževi

Glumica ima impresivnu kolekciju noževa. Njezina majka kupila joj je prvi nož kad je imala svega 12 godina i otad ih Angie skuplja. Strast je već sada navodno prenijela i na svog sina Maddoxa.

2) Claudia Schiffer - Kukci

Manekenka i dizajnerica obožava kukce, i skuplja ih preparirane. Navodno u svom domu ima brojne slike kukaca, a čak je i svoju modnu kolekciju pokrenula i dizajnirala inspirirajući se kukcima.

1) Johnny Depp - Što ne skuplja?

Glumac skuplja kosture goluba, pokućstvo iz doba art decoa, rukopise pisca Jacka Kerouaca i slike s likom klauna. Baš kao što možete i očekivati od Deppa, koji je uvijek drugačiji i posebniji od ostatka. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.