Beskućnik pronašao 77.000 dolara: U zatvoru doznao da ih smije zadržati

NAKON mjeseci istrage nadležno vijeće u gradu Bastropu u Teksasu odlučilo je dopustiti beskućniku Timothyju Yostu da zadrži 77.000 dolara u gotovini i zlatnicima koje je pronašao pokraj rijeke Colorado početkom ove godine, prenosi Huffington Post.

"Kaže da je pred njim budućnost. Sad ima priliku planirati i imati stvarnu budućnost", izjavila je Yostova odvjetnica nakon odluke.

Yost je u siječnju prao noge u rijeci te uočio torbu punu novčanica od 100 dolara i posebnih kolekcionarskih zlatnih novčića od kojih je svaki vrijedan otprilike 1600 dolara. Mokre novčanice odlučio je odnijeti u banku kako bi ih zamijenio za suh, ali zaposlenik u banci, sumnjajući na zločin, pozvao je policiju, nakon čega je započela dugotrajna istraga.

Policija je u suradnji s FBI-jem na kraju ustvrdila da ono što je Yost pronašao ne mogu povezati s nikakvim zločinom, a nije pronađen ni vlasnik izgubljene torbe te je ovom beskućniku dozvoljeno zadržati pronađeno.

Ovaj sretni beskućnik je za Fox 7 News, prisjećajući se života kao beskućnik, izjavio: "Toliko dugo hodam da ću prvo kupiti prijevozno sredstvo". Yost nije bio prisutan kad je presuda o njegovom novom imetku donesena jer je trenutno u zatvoru zbog intoksikacije u javnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.