Beogradski znanstvenici časopisu poslali rad u kojem se kao referenca navodi Šiljo iz Mikijevog zabavnika

Foto: Metalurgia International

DVOJICA profesora s Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, Dragan Đurić i Boris Delibašić, uz pomoć suradnika Stevice Radišića, odlučili su stati na kraj objavljivanju kvaziznanstvenih radova srpskih profesora u časopisima sumnjive kvalitete, piše Blic.

A to su napravili tako da su rumunjskom časopisu Metalurgia International poslali potpuno izmišljen članak koji je u cijelosti i bez intervencija na kraju i objavljen. Svoj su "znanstveni rad" nazvali "Evaluacija transformativnih hermenautičnih heuristika za procesiranje slučajnih podataka", a osim što je potpuno izmišljen i izgledao kao "loše napisana bajka", kao jedan od referentnih autora u njemu pojavljuje se i Disneyjev Šiljo, koji je svoje znanstvene rezultate objavio u znanstvenom časopisu Mikijev zabavnik.

Osim što je tekst prepun lošeg engleskog te je unutra ubačen niz pojmova koji nema veze jedni s drugima, Đurić i Delibašić poslali su uz njega i fotografije na kojima su s lažnim brkovima i perikama.

Njihov je potez podržala akademska zajednica, ali njih trojica ne žele o tome javno govoriti, jer, kako tvrde njihovi kolege, to napravili iz čistog revolta, a ne kako bi privukli pažnju medija.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.