Ben će uskoro izgubiti vid, a ovo je posebno mjesto koje je prije toga poželio vidjeti

Foto: Shutterstock/ Screenshot: YouTube

BEN PIERCE je devetogodišnji dječak iz Dallasa, koji je rođen prerano te mu doktori nisu davali velike šanse za preživljavanje.

No, Ben je još od najranijih dana svima pokazao koliko je velik borac te je dječak preživio. Ipak, njegove oči su te koje nisu pratile razvitak njegovog tijela, štoviše,  kako dječak odrasta, vid mu polako i sigurno slabi te će ga uskoro u potpunosti izgubiti, no ni doktori nisu sugurni kada će to točno biti, prenosi Daily Mail.

Dječak je već bio podvrgnut operaciji koja je samo nakratko zaustavila taj gubitak te je sada odlučan u namjeri da prije nego što u potpunosti izgubi vid, posjeti i vidi sva mjesta i stvari koje bi za života poželio.

U tome ga podržavaju i roditelji te je Ben napravio listu želja.

Eiffelov toranj, egipatske piramide, Apple trgovina u Dallasu i sunčana plaža u Los Angelesu su neke njegove želje.

No, jedna želja se ipak učinila nemogućom, s obzirom da Ben dolazi iz šesteročlane obitelji.

Ta želja je bila posjet Aljasci, kako bi vidio predivnu polarnu svjetlost poznatu kao "Aurora Borealis".

Ipak , mogućnost da vidi sedmo čudo svijeta, osigurala mu je ljubaznost potpunih stranaca. Jedan od njih je pilot Alaska Airlinesa, Chris Cice, koji je za Benovo stanje čuo od svoje kćeri, koja je za njegovu želju čula u školi.

Cice je odmah odlučio pomoći dječaku, kontaktirao je svoje šefove na aerodromu te su mu svi zajedno pomogli, osiguravši besplatne avionske karte za cijelu njegovu obitelj.

Ben je u četvrtak napokon vidio zapanjujuća svjetla. "Bila su doista prekrasna", kazao je dječak zadivljeno.

Da podsjetimo,ove godine je djevojčica Molly Bent iz Manchestera također napravila listu želja, mjesta koje silno želi posjetiti, prije no što izgubi vid zbog rijetkog poremećaja.

Njena lista želja bila je nešto duža od Benove te je sadržavala: Disney, Kraljičinu palaču, Legoland, London, nogometnu utakmicu, plažu i Safari park, muzeje i kazališne predstave.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.