Antihipsterske internet stranice: "Hipsteri su pažnje željni, beskorisni odrasli ljudi"



NAKON invazije emo klinaca, u modu su došli hipsteri. Doduše, oni tvrde da nisu u modi pa je tako u modi opet nešto što nije u modi. Shvaćate?

Da pojasnimo, jednostavna internetska definicija hipstera jest da je to osoba koja odijeva stvari koje nitko živ više ne bi odjenuo pa makar se radilo i o najružnijim kapama koje su se furale jedne sezone. Također, hipsteri vole slušati bendove koje nitko ne zna, a ako slučajno jedna pjesma tog benda zasvira na radiju, šuška se, zatvore se u svoju sobu, igraju Segu i plaču. Dakle, sve što je mainstream njima je "out", a sve što je "out" njima je "in".

Kako su se hipsteri i "svi ostali" podijelili na "dva fronta", mi smo ovog puta donijeli listu od nekoliko internetskih stranica koje se bave tematikom hipsterstva i hipsterske kulture, na antihipsterski način. Istaknimo, stavovi ovih stranica nisu stavovi redakcije Blacka već samo refleksija sirove virtualne stvarnosti.

1. LATFH - "Look At This Fucking Hipster"


"U prijevodu "Pogledajte ovog jebenog hipstera", je blog na Tumblr stranici koji donosi slike hipstera i poziva sve svoje posjetitelje da im se smiju. Nekad zbog naočala i frizure, a nekad samo zbog majica i šarenih tetovaža. Tko voli, nek' izvoli.



2. "Die Hipster"

"Umri hipsteru", jednostavno i sažeto opisan sadržaj internet stranice koja u svom opisu dodaje i: "Die Hipster je mjesto za prave Njujorčane da si daju oduška od invazije od pažnje željnih, beskorisnih odraslih ljudi". Na stranici možete pronaći sarkastične priče, tračeve i linkove na priče o hipsterima i njihovim besmislicama.

3. "Accidental Chinese Hipsters"

"Slučajni kineski hipsteri" stranica je namijenjena svim Kinezima hipsterima koji ni ne znaju da su hipsteri. To ih, navodno, čini "polu-hipsterima". Zna se dogoditi tako da neki Kinez naopako odjene hlače ili ima pomalo bizarnu frizuru, a samo jedna "estetička devijacija" svrstava ga u kategoriju "slučajnog kineskog hipstera". Stranica se nalazi na Tumblr-u, a slučajni hipsteri "običnim smrtnicima" prikazani su na fotografijama.



4. "Hipster Hitler"

Hipster Hitler
stranica je ujedinila dvije mržnje - onu prema Hitleru i onu prema hipsterima. Na stranici, naravno, ističu kako mrze Hitlera mnogo, mnogo više od hipstera, ali i Hitler kao navodno jedan od prvih hipstera (brkovi + frizura + naočale) po njima je najiritantnija pojava od svih. Parodiranje Hitlera u nekim nepokorenim zemljama bilo je dozvoljeno i tijekom rata pa zašto ne bi bilo i 70 godina kasnije?



5. "You Know You're Hipster When..."


Stranica "Znaš da si hipster kad..." jednostavnog koncepta donosi listu stvari koje ljude čine hipsterima. Ako se prepoznate u jednoj od navedenih stvari to vas svrstava u hipstere. Sugeriraju kako se te sitnice odmah trebate riješiti ili "prijeći na mračnu stranu" i napustiti stranicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.