Ako ste sačuvali kalendar iz 1986., novi vam ne treba: U 2014. sve se poklapa

Foto: eBay

ONI KOJI imaju običaj čuvati sve, od vrećica do salveta, sad su došli na svoje: kalendari iz 1986. godine potpuno su važeći za ovu koja je danas počela.

A to je preklapanje navelo izrađivače kalendara na ponovno objavljivanje fotografija iz '80-ih kako bi proslavili ovaj "fenomen", piše Daily Mail. Primjerice, umjesto da snimaju novi kalendar, šefovi u Pirelliju odlučili su izdati neobjavljeni set fotografija Helmuta Newtona kojima je namjera bila da izađu 1986. godine.

Osim toga, a bilo je sasvim očito da će se to dogoditi, na eBayu možete kupiti gomilu starih kalendara, od kojih se neki prodaju i za više od 50 dolara. Trenutno ih u ponudi ima više od 300.

I iako vam se ova pojava poklapanja može činiti neobičnom, nije toliko rijetka koliko možda mislite. I kalendari iz 1997. i 2003. bili su identični ovogodišnjem (ali je 1986. autorima novih ove godine očito bila posebno zanimljiva), a ako želite planirati unaprijed, kalendar od ove godine moći ćete upotrijebiti i 2025. Štoviše, datumi i dani se preklapaju svakih šest pa svakih 11 godina.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.