99-godišnji fan Eaglesa čitav život čekao je da osvoje Super Bowl: "Nikad nemojte odustati"

Foto: Twitter

VJERNI 99-godišnji navijač Philadelphia Eaglesa napokon je svoj omiljeni tim vidio kako osvaja Super Bowl. 

Phil Basser, koji će u ožujku napuniti 100 godina, rođen je u Philadelphiji 15 godina prije nego su Eaglesi odigrali svoju prvu službenu utakmicu. Pažnju je privukao prošli mjesec kad je njegov 18-godišnji unuk podijelio njegovu fotografiju nakon vijesti o 99-godišnjoj navijačici Minnesote.

Phil je rođen u siromašnoj židovskoj obitelji 1918. godine. Njegova majka umrla je kad je imao četiri godine, a sestre su mu preminule kad je imao osam. Dane je provodio u sirotištima i udomiteljskim kućama dok je vikendom posjećivao oca. Prije nego se borio u 2. Svjetskom ratu, a kasnije i Korejskom ratu, preminuo mu je i otac.

Tijekom odraslog života radio je u marketinškoj agenciji, imao je četvero djece koji su mu podarili 14 unuka te dvoje praunuka. Njegova supruga Pearl, s kojom je bio u braku 65 godina, preminula je prošle godine.

"Zbog uspjeha svoje djece i njihovih potomaka osjećam se kao da živim u zemlji snova. Ne mogu to objasniti. Raj na zemlji. Netko bi mogao gledati na moj život i vidjeti puno prepreka i tragedija. Sve su bile razarajuće, no ja sam se odlučio buditi svaki novi dan i vidjeti što najbolje mogu ponuditi", rekao u intervjuu za Philly Voice. "Nikad nemojte odustati", dodao je.

Još otkako su odigrali prvu utakmicu 1933. godine, Phil je predani fan Eaglesa. Kad god igraju kasno, prije utakmice odspava, kako bi joj bio spreman posvetiti svu pažnju.

"Iako ne voli pažnju, zaslužena je i odlično je da mogu njegovu priču podijeliti s ostatkom svijeta. On je poseban jer je inspiracija i uzor. Proživio je toliko nevjerojatan život, a opet toliko je realan. Nikad ništa ne radi zbog pažnje", rekao je njegov unuk. On je nevjerojatan primjer našoj čitavoj obitelji. Prava priča o underdogu", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.