50 Cent nije jedini. Ovi celebovi svoj prvi posjet Hrvatskoj ne pamte po dobrom

Foto: Grgo Jelavic/HaloPix/PIXSELL/Instagram

NAKON što je prije 16 godina rekao da se više nikad neće vratiti u Hrvatsku, 50 Cent ipak u listopadu stiže u zagrebačku Arenu

2007. godine 50 Cent nastupao je u Domu sportova, a prije nastupa procurila je snimka kako reper i njegova ekipa navodno šmrču kokain. Naravno, vijest je obišla i domaće i strane medije, a 50 Cent se kasnije u jednom intervjuu o svemu oglasio ne baš lijepim riječima o Hrvatskoj.

"Jebeš Hrvatsku, tamo se više ne vraćam! Pokušavaju napraviti vijest ni od čega. Neka budu sretni što sam uopće i došao!" rekao je reper. "Kakva će mi biti karijera ako odjebem Hrvatsku do kraja mog jebenog života? Nema više Zagreba!" dodao je. Pa se predomislio.

Tim povodom odlučili smo se prisjetiti koji su još svjetski celebovi posjet Hrvatskoj zapamtili po popriličnim skandalima.

Beyonce i Jay-Z

2009. godine Beyonce i Jay-Z prvi su put došli na ljetovanje u Hrvatsku. Sve se činilo idilično do trenutka u Dubrovniku kada je njihov tjelohranitelj Julius de Boer napao snimatelja Dragana Banovića.

Do incidenta je došlo kad je Banović s grupom reportera snimao slavni par prilikom izlaska iz dubrovačkog restorana Gil's. Tjelohranitelj je pokušao spriječiti snimanje tako što je stavio ruku na objektiv kamere, no nije se zadržao na tome, već je nogom tri puta udario Banovića po leđima. Razbio mu je svjetlo na kameri, udario ga u bedro i ponovo po kameri koja se nakon toga raspala po podu.

Bijesni snimatelj tada je, kako priznaje, udario tjelohranitelja stativom. Izazvan njegovom reakcijom tjelohranitelj je stativ bacio u more. Tjelohranitelj planetarno popularnog para ubrzo je uhićen, privremeno mu je oduzeta putovnica te je optužen za remećenje javnog reda i mira. Privremeno oduzeta putovnica mu je vraćena te mu je određena kazna od 554 kune, kao i dodatni iznos od 679 kuna za troškove sudskog postupka.

"Radeći legalno svoj posao, jer je legalno snimati na javnom mjestu, tjelohranitelj pjevačice Beyonce je nasrnuo na mene udarivši me pritom tri puta nogom u bok", ispričao je tad Banović medijima. Otkriveno je i da je Jay-Z isprva smirivao situaciju, no navodno je, kad je tjelohranitelj počeo udarati kamermana, počeo govoriti: "Ubij, ubij!"

Tjelohranitelj je, navodno, tom prilikom reporterima pokazao srednji prst te im na lošem hrvatskom rekao: "Mama vam je kurva, pička vam materina." Slavni par je kasnije rekao da ta situacija neće zasjeniti njihov boravak u Hrvatskoj. 

"Jako nam je žao što je došlo do incidenta, ali to neće zasjeniti naš boravak u Hrvatskoj. Navikli smo da nas paparazzi prate u stopu, ali ne i da novinari postanu agresivni ako im se zabrani snimanje. Sretni smo jedino što nitko nije ozbiljnije stradao u incidentu", izjavili su tada. 

I čini se da su zaista to i mislili jer su se nakon toga čak još tri puta vratili u Hrvatsku. Posljednji put to je bilo lani kada su sa sobom poveli i djecu. Sva tri puta s njima je bio i gore spomenuti tjelohranitelj koji je i 2020. snimljen kako se ljuti na fotografe, no sve je ipak prošlo u mirnom tonu.

Princ Harry

2011. godine na Hvar je stigao ni više ni manje nego princ Harry. Tada je imao 26 godina i samo jednu misiju - dobro se zabaviti. Njegov boravak u Hrvatskoj budno su pratili fotografi, kako domaći tako i strani, pa Harry nije baš u miru mogao uživati u ludovanju. 

Jedne večeri fotografi su ga uhvatili kako s četvoricom prijatelja uživa na plesnom podiju prepune hvarske diskoteke. U jednom trenutku, vidno alkoholiziran, bacio se u bazen kako bi se rashladio, u čemu su ga slijedili neki od okupljenih. Nakon kupanja izašao je iz bazena i nastavio plesati.

Kad su snimke objavljene, Harry je upao u probleme s kraljevskom obitelji. Harryjevo ponašanje, naime, nije se svidjelo dijelu britanske javnosti, kao ni članovima same obitelji, koji su kritizirali razuzdanog princa. I njegova supruga Meghan Markle bila je u Hrvatskoj, 2014. godine, no njen odmor je prošao mirno i bez ikakvih skandala.

Jamie Foxx

2016. godine američki glumac Jamie Foxx boravio je u Dubrovniku zbog snimanja filma Robin Hood: Origins. Tijekom jedne večere u dubrovačkom restoranu napala su ga dva pijana gosta. O cijelom incidentu je progovorio na Instagramu.

"Pijani su, došli su do stola i napali nas, Hrvati. 'Motherfucker, Nigger', govorili su", opisao je na Insta Storyju Jamie. Iako su dvojica izgrednika bila neugodna, Jamieju i njegovoj ekipi incident nije pokvario raspoloženje, a dok su dva pijanca izvodili van, oni su se smijali na njihov račun. 

Rasistički incident tad su prenijeli svi svjetski mediji, a o svemu se oglasio i vlasnik restorana u kojem se sve dogodilo. "Napad na bilo kojoj osnovi koja čini čovjeka različitim od nas uvreda je za društvo. Zato me i ljuti što se to dogodilo u našem gradu. Dubrovnik je velik grad upravo zbog ljudi u njemu, ali i broja stranaca koji ga posjete. Svima je jasno da ne možete utjecati na ovakve situacije i da se to moglo dogoditi bilo gdje i bilo kome", rekao je Milan Perić, vlasnik restorana Marianno.

"Tijekom incidenta nisam bio u prostorijama sale, nego u uredu, ali je moj tim odmah reagirao, a Jamie, iako je bio vidno šokiran, svojim pozitivnim stavom nije dopustio da ga ovakva nepristojnost ometa. Kazao je kako uživa u prostoru, hrani i piću koji su redom hrvatski proizvodi, što je za mene kao ugostitelja bilo od velike važnosti", dodao je.

>>Dubrovčani tvrde da nitko nije vrijeđao Jamieja Foxxa, ali ono što se navodno događalo još je gore

No, Jamieju incident nije pokvario dojam o Hrvatskoj pa je kasnije objavljivao kako je očaran ljepotom Hrvatske.

Dan Bilzerian

2020. godine sa svojom svitom u Hrvatsku je stigao i Dan Bilzerian. Društvo je nakon višetjedne zabave po Jadranu upalo u probleme s lučkom kapetanijom i to zbog divljanja jet-skijem. Jedna od Bilzerianovih prijateljica Lindsay Goodstein na svom je Instagramu tad objavila da ih je zaustavila kapetanija te da je dobila kaznu zbog prebrze vožnje. Prije toga se pohvalila vožnjom u blizini Lastova.

Prije nego što je kapetanija reagirala, i sam "kralj Instagrama" snimljen je kako vozi jet-ski na samo 100 metara od obale kod Korčule. Time je prekršio hrvatski zakon koji strogo zabranjuje glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, a za prekršitelje je propisana kazna u rasponu od tri do 15 tisuća kuna. 

No, s obzirom na to da je društvo i nakon toga nastavilo partijati po Dalmaciji, čini se da im taj događaj nije pretjerano pokvario ljetovanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.