35. rođendan kultnog filma: Glavnog glumca spašavali liječnici nakon udarca kolege

Foto: Press

IAKO definitivno nije najkvalitetniji nastavak u serijalu, Rocky IV bez ikakve je sumnje najzabavniji film franšize. Četvorka je nedavno proslavila 35. rođendan, a glumac koji je utjelovio glavnog negativca Ivana Dragu, Dolph Lundgren, prisjetio se nekih zanimljivosti sa snimanja.

Kao da je previše vjerovao u riječi svog lika, Lundgren je zamalo "slomio" Stallonea nakon što ga ja udario toliko jako da mu je ozbiljno ugrozio disanje, poslao ga u bolnicu, a glumac tvrdi da je mogao i umrijeti da mu liječnici nisu pružili pomoć.

"Ovo je bila prije CGI-ja i sve što smo radili, radili smo pred kamerama. Ako ste htjeli dobar udarac, morali ste ga dobro izvesti pred kamerama. Ako ste željeli krv koja curi iz usta morali ste boju staviti u usta i ispljunuti je u pravom trenutku", govori Lundgren.

"Sly je odlučio da scene borbe moraju biti realističnije pa je zatražio da ga jače udaram u tijelo. Rekli su da je to moja pogreška, ali on je ozlijeđen", dodaje.

Prisjetio se i glumca Carla Weathersa koji glumi Apolla Creeda kojeg Drago u filmu ubija. Weathersa je jako smetala Lundgrenova agresivnost u ringu i u jednom je trenutku napustio snimanje.

"Carl mi se sviđa, ali bio sam borac i europski karate šampion pa mislim da se Carl malo prepao. Nakon toga sam ga trebao ubiti, naravno", govori Lundgren koji kaže da nikada nije zamjerio Weathersu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.