VIDEO Veterinar je proveo noć u psećoj kućici kako bi pokazao koliko je hladno!

Screenshoot. YouTube

VETERINAR je odlučio provesti noć u psećoj kućici na hladnoći kako bi pokazao svim vlasnicima koji ostavljaju životinje vani koliko je hladno. Ovaj mali eksperiment napravio je kako bi educirao ljude i u nadi da će možda na ovaj način pomoći nečijem ljubimcu da bude smješten na toplome. Temperatura u kućici je bila ispod -6 stupnjeva kada je ušao unutra, a nakon samo 30 minuta se ipak malo zagrijalo i temperatura je bila oko -3.6 stupnja.

Bez obzira na to što je temperatura malo porasla, ovaj čovjek počeo se tresti od hladnoće, a unutar kućice se počeo stvarati led. Nakon sat vremena, temperatura je opet pala na -6, postajalo mu je sve hladnije i prvo što je osjetio je da su mu stopala utrnula. Veterinar tvrdi da ovakvo stanje niti jedan pas biološki ne može podnijeti te će pokušati sve napraviti da bi se zagrijali. I psi i mace se obično sklupčaju što više mogu kako bi se maksimalno zagrijali.

U sljedećih sat vremena temperatura se kretala između -6 i -3, a njemu je bilo sve hladnije. Zamislite samo kako je psu koji čitavo vrijeme mora ležati sklupčan, pa čak i ako ima debelo krzno, ovaj veterinar kaže da to nije uvjet da će mu biti dovoljno toplo jer je i on jako dobro obučen, a smrzava se i trese. Nakon tri sata izmjerio je svoju temperaturu koja je bila oko 35 stupnja i smatra da ga nitko ne može uvjeriti da se pas koji spava u hladnoj kućici može osjećati sretno i sigurno.

Bez obzira na sve, on nije uspio zagrijati kućicu na više od -3 stupnja, a nakon 3 i pol sata temperatura je iznosila -8.5. Čak i uz hrpu odjeće i dekica koje je imao, temperatura je i dalje padala te se spustila ispod -9.5 stupnja u nešto više od 4 sata koja je proveo unutra. Razmislite kako bi se vi osjećali na ovoj temperaturi i koliko bi vam bilo ugodno. Vjerujte i psima i maca je hladno.

Dopustite svojim ljubimcima spavati u kući jer ovi uvjeti nisu humani za nikoga. Ako vidite napuštenu životinju, potrudite se osigurati joj neko skrovište i obavijestite nadležne institucije ili udruge jer niti jedna životinja ne zaslužuje živjeti u boli.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.