Udomio kujicu iz azila koju nitko nije želio, 4 mjeseca kasnije ona mu spasila život

Screenshot: YouTube

UMIROVLJENIK iz New Jerseyja, 59-godišnji Brian Myers, udomio je u listopadu prošle godine Sadie, 6-godišnju kujicu njemačkog ovčara.

Njen prijašnji vlasnik ju je zbog selidbe ostavio u azilu, a s obzirom na to da je znala biti agresivna, nitko je nije htio uzeti. Zbog toga je promijenila čak tri azila.

No, u azilu Ramapo-Bergen na nju je naišao Brian i odmah su se složili. Odlučio ju je udomiti i spasiti je života u azilu, a samo četiri mjeseca kasnije ona je spasila njega, piše Washington Post.

Naime, Brian je 16. siječnja doživio moždani udar. 

"Samo sam se srušio na pod, nisam osjećao lijevu stranu tijela i nisam mogao ustati. Bilo je zastrašujuće", kazao je Brian. 

No, srećom, Sadie je bila tu i jednostavno je znala što treba učiniti. 

"Mobitel je bio na komodi udaljenoj 4 i pol metra, ali nikako nisam mogao doći do njega. Sadie je došla do mene i zabrinuto cviljela. Mazio sam je desnom rukom i onda sam se uhvatio za njenu ogrlicu", prisjeća se Brian.

Sadie ga je instinktivno krenula vući prema komodi.

"Nije bila trenirana za spašavanje, ali je bila uznemirena i mogla je zaključiti da sam u nevolji. Ne znam kako je to učinila, ali je znala", kaže Myers koji je uspio podignuti desnu ruku i dohvatiti mobitel kojim je pozvao pomoć.

Brianu je u bolnici potvrđeno da je imao moždani udar. Doktori su mu rekli da mu je Sadie vrlo vjerojatno spasila život. Myers je zatim išao na fizikalne terapije koje su mu vratile velik dio pokretljivosti.

Za to vrijeme o Sadie se brinuo Brianov brat, a dirljiv susret psa i njenog vlasnika uslijedio je 9. veljače.

Ono što ovu priču čini još posebnijom je činjenica kako je azil Ramapo-Bergen skupio 14 tisuća dolara, što je oko 90 tisuća kuna, za Myersovu rehabilitaciju i za Sadieine troškove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.