Tip ima dikobraza za ljubimca. Šeta ga na uzici, voli se maziti i ulazi u WC školjku

Foto: Instagram

DANAS je veoma popularno imati neobične i nesvakidašnje kućne ljubimce, poput pauka, zmija ili pak lisica, tvorova, ali dosad nismo vidjeli da netko u kući drži - dikobraza. 

Tip po imenu Topher spasio je i potom udomio bebu ženku dikobraza i odlučio ju je odgojiti i trenirati da mu bude kućni ljubimac. Dikobraz je glodavac i tehnički se njegovo ponašanje ne razlikuje previše od ostalih životinja njegove vrste, ali, za razliku od ostatka svojih rođaka, dikobraz ima vrlo jak obrambeni mehanizam, to jest goleme bodlje.

Vlasnik je u svojim videima objasnio kako se mora postupati s dikobrazom, gdje mu se točno nalaze bodlje, kako ga se može dresirati uz pomoć hrane, a vidljivo je kako malena Charmin vrlo brzo usvaja gradivo i ponaša se više poput psića nego poput glodavca.

Charmin se voli maziti, ali vlasnik mora paziti kako je draga, da ne bi imao punu šaku bodlji. Dikobrazica voli ići u šetnju, a čak ima i svoju uzicu, ali problem nastaje ako se odluči igrati. Naime, u jednom je videu pojasnio kako se dikobrazi igraju tako što guraju svoje bodlje na vas, što je slično obrambenom mehanizmu. E da, i Charmin, iz nekog razloga, jako voli ulaziti u WC i penjati se na školjku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.