Tena je život provela na lancu, žedna i gladna. Volonteri iz Zadra su je spasili

VOLONTERI Zadarskog azila objavili su tužan video kujice kojoj su dali ime Tena. Kujicu su pronašli s teškim lancem oko vrata, u užasnim uvjetima, bez vode i hrane. Kujica se bojala, no s vremenom joj je dopustila da skinu teret s njezina vrata. Sada, kada je na sigurnom, Tena više neće biti sama i u strahu. Sve što joj je potrebno je ljubav i obitelj koja će je voljeti. Uz video, objavili su tekst u nastavku.

"Ne znam koliko je ljeta prošlo ovako u tvom životu. Ne znam koliko dana je prošlo bez kapi vode. I koliko puta si pokušala pokidati ovaj lanac da se spasiš, da potrčiš što dalje od ovog mjesta, što dalje koliko te noge nose. Znam da si često to zamišljala. Slobodu. Ne znam ni što ti se zbilo da si ovako plaha i nepovjerljiva, draga Teno.

Ali došao je i taj dan. Netko te zamjetio i primjetio, netko je odlučio ne okrenuti glavu od tebe. Netko te pronašao i nazvao pravi broj. Skinuli smo ti lanac, bilo je teško, ti sama  nisi imala šanse protiv njega. Prišli smo ti polako, dali smo tii vremena da prihvatiš kako ove ruke neće učiniti ništa loše. I pristala si ući u auto i poći s nama. Opet si odlučila vjerovati. Hvala ti! Sada idemo u nešto bolje. Potrudit ćemo se! Vjeruj, Teno!"

Foto: Zadarski Azil

Zadarski azil se svakodnevno bori sa napuštenim životinjama kojih je u ljetnoj sezoni još više. Izbačene su iz auta, ostavljene na ulici, na smetlištu, u grmljima ili u šumama, i to ne samo na području Zadra. I okolne udruge bilježe povećan broj napuštenih ljubimaca.

Ako možete pomoći Teni udomljavanjem, javite se Zadarskom azilu. Ako nemate prostora i mogućnosti za psa, dobrodošle su i donacije koje se primaju na broj računa u nastavku.

HR6223400091111006752
SWIFT (biz) : PBZGHR2X
Paypal: zadarske.sapice@gmail.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.