Štene reality para umrlo šest dana nakon kupnje, veterinari poslali upozorenje

PAR iz reality showa Love Island, Molly Mae Hague i Tommy Fury, odlučio je nabaviti psa. Na Instagramu su se pohvalili prinovom, štenetom pomeranca koje je stiglo iz Rusije. Psić je bio Tommyjev dar Molly Mae za rođendan.

No nakon samo šest dana psić se razbolio i umro. Njegova tragična smrt navela je mnoge da se zapitaju zbog čega se to dogodilo.

Molly i Tommy su objavili na YouTubeu emotivan video u kojem su otkrili da su shvatili da nešto nije u redu pa su odveli psića veterinaru i ondje doznali srceparajuću vijest da je njihovo štene imalo napadaj i preminulo.

“Njegova lubanja nije bila skroz razvijena. Dio njegovog mozga je bio izložen”, pojasnili su uzrok smrti nakon obavljene autopsije.

Britanski veterinari izdali su upozorenje ljudima koji na sličan način nabavljaju ljubimce.

“Ljudi su često zaluđeni slatkim fotografijama i povoljnim cijenama koje vide na internetu, ali zapravo ne znaju odakle psi dolaze i nemoguće je provjereno znati o kojem je uzgajivaču riječ te jesu li psi zdravi”, rekla je Daniella Dos Santos, direktorica Britanskog veterinarskog udruženja. 

Prije kupnje psa uvijek je potrebno napraviti istraživanje. Prije nego što odlučite kupiti psa, posjetite uzgajivačnicu, provjerite pse iz prijašnjih legla i papire štenaca o kojima razmišljate. No ne zaboravite da postoji i opcija koja jamči jednako veselje i sreću - udomljavanje životinje iz skloništa za nezbrinute životinje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.