Snimili su herojski čin: Žena skinula majicu te spasila koalu iz požara

Screenshot: YouTube

CIJELOM su svijetu već dobro poznati požari u Australiji. U njima je stradalo oko 350 koala, koje su ujedno i najugroženije životinje jer će za vrijeme požara instinktivno penjati na vrh drveta, a one koje uspiju preživjeti moraju se spustiti te koračati po užarenom tlu. Tridesetak koala je spašeno, a među njima je i mužjak iz naše priče.

Njega je spasila žena imena Toni, koja je bez razmišljanja ušla u oblak dima te skinula majicu kako bi dezorijentiranu, ozlijeđenu i ošamućenu životinju uzela sebi u naručje. Snimku spašavanja prenijeli su svi svjetski mediji, koji su obavijestili da se spašena životinja nalazi u Port Macquarie bolnici za koale. Požari su uništili centralna staništa koala, a podizanje temperature zraka imat će jednako loš rezultat na njihov život.

Volonteri i udruge na sve načine pomažu ugroženim životinjama, a na internetu se prikupljaju novčana sredstva za njihovo spašavanje. Iako je cilj bio prikupiti 25.000 dolara za aparate za vodu koji se postavljaju u nastradalim područjima kako bi preživjele životinje imale vodu za piće, prikupljeno je više od 800.000 dolara te se tako akcija proširila. Video spašavanja možete pogledati u nastavku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.