PRELIJEPO JE ZVUČALO Osijek ipak ne zabranjuje držanje pasa na lancu!

 Ilustracija: 123rf.com

NA SJEDNICI Gradskoga vijeća Grada Osijeka koja će se održati u petak gradske vlasti trebale bi promijeniti Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca.

Iako je osječki gradonačelnik prilikom nedavnog posjeta azilu za napuštene pse obećao zabranu držanja pasa na lancu i pritom pobrao simpatije ljubitelja životinja širom Hrvatske, čini se da se ipak malo zaletio sa svojim obećanjem.

Jer iako se prema prijedlogu izmjena navedene odluke zabranjuje trajno držanje pasa na lancu, oni se pod određenim uvjetima, ipak smiju vezati na lanac.

Koji su to uvjeti?

"Pas se smije vezati samo ako ne postoji mogućnost smještanja u ograđeni prostor za pse! Pas dužine do jednog metra ne smije se vezati na dužinu lanca kraću od tri metra, a pas dužine veće od metra ne smije se vezati na dužinu kraću od trostruke dužine životinje, mjereno od vrha repa do vrha njuške", navodi se u prijedlogu izmjena Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca.

Zanimljivo će biti vidjeti kako gradske vlasti misle utvrđivati je li pas trajno zavezan na lancu ili samo privremeno. Jer npr. ako netko psa na sat vremena izvede u šetnju, a 23 sata drži na lancu, on uvijek može tvrditi da njegov pas nije trajno zavezan!

Za kraj napišimo da će vlasnici za privikavanje na nova pravila dobiti rok do kraja godine, nakon čega od 1.siječnja 2018. prekršitelje očekuju kazne od 600 do 1000 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.