Patka koja ne zna plivati tako ponosno pokazuje svoj divovski luftić

Screenshot: Instagram

PATKA imena Keeper jedna je od stanovnica Alyssinog životinjskog svetišta (Alyssa's animal sanctuary), nevladine udruge iz Floride koja se bavi brigom za napuštene i zanemarene životinje. No ono po čemu je ova patka posebna, i po čemu je dosegla svjetsku slavu, je činjenica da ne može ni letjeti ni plivati, a dane sa svojim jatom provodi u bazenu, i to na velikom luftiću.

Naime, kako prenosi portal Dodo, Keeper je pekinška patka, a to je vrsta koja ne može letjeti. Keeper je rođena bez žlijezde koja ispušta ulje zbog kojeg patke mogu bez problema plivati. Stoga se Keeper, kada dođe u kontakt s vodom, skroz natopi i oteža pa se jako teško može održati nad vodom.

Luftić iz Walmarta

Osim toga, Keeper je rođena s deformacijom zbog koje su joj noge, umjesto prema naprijed, okrenute jedne prema drugoj. Alysson Barry, osnivačica organizacije za pomoć životinjama, kaže da ju je zbog toga vjerojatno njeno matično jato napustilo. Nakon što je nekoliko dana promatrala kako Keeper tužno stoji pored bazena i promatra druge patke kako plivaju, Barry se dosjetila kako da joj pomogne.

Jednog je dana, kaže, dok je prolazila pored Walmarta primijetila veliki luftić u obliku patke, i tada joj je sinulo da bi tako mogla pokušati pomoći nesretnoj životinji.

"Jako je brzo naučila održavati ravnotežu, i jako je brzo zavoljela svoj luftić. Trebalo joj je svega nekoliko minuta da shvati da se sada nalazi u bazenu s drugim patkama i cijelog je dana bila sretna i zadovoljna. To nam je ubrzo postala dnevna rutina. Podigli bismo je na luftić i ona bi zadovoljno plutala. Mislim da se opet osjeća kao dio pačje zajednice", ispričala je Alysson Barry.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.