Pas tijekom šetnje lovio pticu! Koštalo ga je to života

Foto: www.123RF.com

VJEROJATNO ste barem jednom u životu vidjeli kako pas na livadi pokušava uloviti pticu. Vlasniku psa to je simpatično, a u neku ruku isti je i ponosan jer pas slijedi svoje instinkte.

Istina je, pas slijedi svoje instinkte, a slijedi ih zato što mu vlasnik nije pronašao zanimaciju. Nažalost, pas iz današnje priče također je slijedio instinkte. 

Potrčao je za pticom u močvaru gdje je naišao na jačeg od sebe - naletio je na krokodila koji ga je prvo napao, zatim ubio da bi ga na kraju pojeo.

Dogodilo se to na Floridi, a iako sad vlasnik vrlo vjerojatno krivi krokodila i sve nadležne službe od istih je dobio odgovor koji mu se neće svidjeti.



Stručnjaci za divlje životinje nadležni za područje gdje se napad dogodio izjavili su kako krokodila neće ubiti, ali niti premjestiti na neku drugu lokaciju.

Vlasnicima koji pse istrčavaju na područjima gdje žive krokodili poslali su jasnu poruku:

"Svatko tko živi na Floridi i u blizini vode šeće psa bez povodca i dopušta mu da lovi divlje životinje mora bit svjestan rizika jer krokodili vole jesti pse."

U Hrvatskoj nema krokodila, ali...

Srećom u Hrvatskoj, osim u zoološkom vrtu nema krokodila. Ali trčeći za pticama, mačkama i drugim životinjama psi riskiraju prometne nesreće.

A pogazi li psa automobil u većini slučajeva kriv je pas koji će izlijetanje pred kotače automobila platiti teškim ozljedama ili čak životom. Vlasnik će pak morati nadoknaditi štetu.

Zato apeliramo na sve vlasnike da budu odgovorni i svojim ljubimcima ne dozvoljavaju da jure druge životinje i 'sve što se kreće'.

Psi imaju instinkte i ako ih vi ne obuzdate istrčavanjem, ali i vježbanjem 'psećeg mozga' pas će si sam pronaći zanimaciju. Konačni ishod neće vam se uvijek svidjeti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.