Pas frizerke slavnih pojeo marihuanu, ona upozorava da to može biti pogubno

40-GODIŠNJA Jen Atkins, frizerka slavnih zvijezda poput Kim Kardashian i Chrissy Teigen, upozorila je javnost na neočekivanu opasnost koja vreba ljubimce.

Naime, sa svojim psićem proživjela je, kako kaže, prilično strašno iskustvo. Šetali su plažom kad je Roo naišla na odbačeni opušak te ga pojela. Kasnije tog dana se ukočila i prestala reagirati na podražaje pa je s njom pojurila veterinaru. 

“Razmišljala sam hoću li ovo objaviti ili ne, ali mislim da je važno. Roo je trčala plažom i idućeg jutra smo završili kod veterinara jer nije reagirala. Veterinar nam je rekao da je povratila filter cigarete u kojoj se vjerojatno nalazila marihuana”, napisala je Atkins. 

Dodala je da je to čest slučaj jer je u Kaliforniji marihuana legalna pa je ljudi konzumiraju i na javnim mjestima, ali mnogi ne shvaćaju da tako mogu izložiti životinje opasnosti.

“Nakon 24 sata je bilo sve u redu, ali budite oprezni. Mali postotak pasa koji unesu THC može dobiti napadaje i završiti u komi”, upozorila je. 

Marihuana na pse utječe drugačije nego na ljude. The Spruce navodi da su simptomi trovanja marihuanom kod pasa letargija, posrtanje i poteškoće u hodanju, proširene zjenice, omamljen izgled, inkontinencija, povraćanje i uznemirenost.

Glasnogovornik Američkog veterinarskog udruženja Michael San Filippo upozorava da osim marihuane, koja može biti toksična za pse, treba biti oprezan i s čokoladom i nadomjescima šećera. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.