Obitelj je pronašla bebu sive lisice u jako lošem stanju i odlučila joj spasiti život

Foto: Facebook

OBITELJ Caballero iz Arizone bila je u redovitoj šetnji sa svojim psom po imenu Olive, kad im se pridružila sićušna beba sive lisice. Mladunče lisice počelo je slijediti terijera, ponašajući se prema njemu kao prema majci.

Lisica je bila dugačka oko 20 centimetara i imala je krzno u različitim nijansama sive. Kasnije su saznali da je u trenutku kad su je pronašli imala samo šest tjedana. Malena lisica slijedila ih je do kuće, a u dvorištu su bile upaljene prskalice. Brzo je otrčala do vode, a Rosalyn je primijetila koliko je žedna jer nije prestajala piti.

Odlučili su kontaktirati Jugozapadni centar za zaštitu divljih životinja, kako bi im pomogli adekvatno zbrinuti malu lisicu.

Najmlađi članovi obitelji lisicu su nazvali Foxy. Ubrzo je dovedena u Jugozapadni centar za zaštitu divljih životinja. Prvo su je hranili špricama, ali s vremenom je naučila kako samostalno jesti iz zdjele. Pokazalo se da ovo nije prvi put da su sive lisice primijećene na tom području, a sama obitelj je prošle godine vidjela gomilu njih kako prolaze pored vrta. Međutim, ono što je bilo neobično jest da je Foxy bila sama, dehidrirana i očito izgubljena.

 

 

 

Foxy je sada u dobrim rukama, o njoj vode brigu djelatnici Jugozapadnog centra za zaštitu divljine. Nadaju se da će Foxy povezati s nekim drugim lisicama koje su nedavno stigle u sredinu, kako bi je mogli pustiti u divljinu.

Centar je također organizirao virtualno darivanje za Foxy. prikupljena sredstva će se iskoristiti za zbrinjavanje napuštenih divljih životinja.

Stručnjaci ističu kako bebe lisice obično nisu tako hrabre kao što je Foxy bila u pristupu ljudima. Budući da su i grabljivci i plijen, lisice su često vrlo oprezne, ali čini se da je Foxy najhrabrija u svojoj obitelji. Dobro je što ju je pronašla ova obitelj koja se pobrinula za nju prije nego što se dogodilo nešto loše.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.